Knižní novinky

Nová knížka Jak se zdraví sluníčko učí děti nejznámější jógovou sestavu

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
detail

Pozdrav slunci, nejznámější jogínskou sestavu, cvičí lidé na celém světě už tisíce let. S knížkou zkušené instruktorky dětské jógy Hanky Luhanové a ilustrátorky Kateřiny Mesdag Jak se zdraví sluníčko se tuhle ideální „rozvičku“, při které se správně protáhne a posílí celé tělo, snadno naučí malé děti i dospělí. Stačí knihu plnou hravých básniček, veselých obrázků a dobrodružství prolistovat a je zřejmé, že není lepší způsob, jak začít den, než společně zdravit sluníčko. Pozdrav slunci má mnoho obměn, školák Oliver a kočka Salamba čtenáře naučí hned dvě varianty − lehčí pro předškoláky a těžší pro školáky a dospělé.

Novinka Jak se zdraví sluníčko vychází rok po velmi úspěšné knize Lali cvičí jógu, díky níž se děti zábavnou a srozumitelnou formou naučily základní cviky jógy. „Jóga by měla děti především bavit. Jakmile je zaujmete poutavým příběhem a krásnými obrázky nebo s nimi hrajete jógové hry, máte úspěch téměř zaručený,“ říká Hanka Luhanová a dodává: „Proto v rámci projektu Lali jóga vydáváme knihy pro děti nebo hravé jógové karty, ze kterých se dají sestavit jednoduché rozcvičky. Novinkou jsou i jógové hračky – pes Jogi a kočka Salamba, natočili jsme s nimi krátký film (www.youtube.com/watch?v=qmiuH6Jnr4o), podle kterého si děti mohou zacvičit dvě jednoduché jógové sestavy.“

knihaKnížku Jak se zdraví sluníčko vydala Lali jóga, s.r.o. a je dostupná v knihkupectvích za doporučenou cenu 299 Kč nebo v e-shopu na www.jogasdetmi.cz za zvýhodněnou cenu 249 Kč. Společnost Lali jóga, s.r.o. věnovala 500 výtisků do nemocnic a ordinací dětských lékařů v rámci projektu obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem® nazvaném Knihy pro nemocnice a dětské ordinace.

Autorky:

Hanka Luhanová
Řadu let cvičí jógu a ráda se pohybuje mezi dětmi. Nejdříve vystudovala ekonomii, pak delší dobu žila v USA, kde se také poprvé seznámila s hravým pojetím cvičení jógy s dětmi. Po návratu do Česka pracovala v několika nadnárodních firmách. Rozhodla se však splnit si svůj sen a vytvořit originální a komplexní český projekt cvičení jógy s dětmi pod názvem Lali jóga, kterému se nyní naplno věnuje. Kromě cvičení s dětmi se zabývá školením lektorů dětské jógy. Je také spoluzakladatelkou a ředitelkou České asociace dětské jógy, o.p.s. (www.cadj.cz).

Kateřina Mesdag

Jejím prostředím je svět dětí. Ať už se v něm pohybuje jako ilustrátorka a sběratelka dětských knih, pedagožka, či máma dcer Agáty a Matyldy. Coby animátorka a loutkářka měla příležitost pracovat na krátkém filmu Okénka režiséra Josepha Cahilla, který vznikal ve filmovém studiu Athanor režiséra Jana Švankmajera. V roli koloristky se zapojila do přípravy ilustrací výtvarnice Evy Švankmajerové, které byly použity k papírkové animaci knihy Otesánek ve stejnojmenném filmu Jana Švankmajera. Ilustracemi doprovodila texty svého manžela a autora Edouarda Mesdaga Le Secret d'Esther, J'adore Mon Dictionnaire nebo La Grande Histoire du Petit Poisson de Rien du Tout. Na jeho knize La Querelle des Couleurs výtvarně a graficky spolupracovala s výtvarníkem Draganem Stojčevskim. V současné době se věnuje převážně dětské ilustraci a výtvarné práci pro projekt Lali jóga.

Knihu Jak se zdraví sluníčko vydává Lali jóga, s.r.o.

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení