Knižní novinky

ZUBY NEHTY: 19 + 1 hrůzostrašná povídka

1 1 1 1 1 (4 hlasů)
strasidlo

VAROVÁNÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ: Tato kniha způsobuje nespavost a noční můry. Organismus po jejím přečtení reaguje na šelesty panickým strachem, dusivou úzkostí, záchvaty hysterie a dráždivým kašlem. Následné zrychlení srdečního tepu může vést k infarktu. Mezi vedlejší a velmi nežádoucí účinky této četby patří studený pot, nekontrolovatelný třas všech končetin a černý chlupovitý povlak jazyka. Devět z deseti čtenářů trpělo na štiplavý mráz, který jim po zádech neběhal, nýbrž doslova tančil čardáš. Pokud přes všechna uvedená varování najdete odvahu knihu otevřít, nezbývá než doporučit: držte se ZUBY NEHTY!

 

knihaDodatek: Autoři ani nakladatel nenesou odpovědnost za kousance a škrábance způsobené touto knihou. 

Dvacet strašidelných povídek od deseti autorů – členů tvůrčí skupiny Hlava nehlava. Jde o druhé vydání souboru – aktualizované, doplněné o dva nové příběhy a s novými ilustracemi Tomáše Tvrdého. Povídky jsou určené náctiletým, příběhy se odehrávají v současném světě. Skutečně se zdá, že všechno, o čem lekavé povídky vyprávějí, se opravdu mohlo stát.

Chi chi chi (Jiří Holub) – možná vůbec netušíte, co se skrývá v trubkách pod vanou snad v každé koupelně.
Polichinello (Ladislav Karpianus) – také historická loutka může mít své mouchy, možná je za staletí pěkně mstivá za všechna příkoří, která se jí stala.
Za zdí (Martin Strnad) – v novém bytě (ale nejen tam) můžete narazit na nečekanou potíž – propadnete se do meziprostoru, odkud není návratu – nebo je?
Ukradené duše (Tomáš Heřman) – na válečném poli se nábojnice nesbírají, duše mrtvých vás pak jistojistě navštíví…
Noční bojovka (Zuzana Frantová Pomykalová) – i noční akce na letním táboře se může proměnit v Noční bojovka (Zuzana Frantová Pomykalová) – i noční akce na letním táboře se může proměnit v děsivou noční můru.
Operátor (Tomáš Heřman) – odteď už jen tak neodpovíte na lákavé pobídky mobilních operátorů – odteď už rozhodně nikoliv.
Živý plot (Ivana Musilová) – zdalipak víte, jak moc živý je živý plot okolo vaší zahrady a co vlastně doopravdy jí?
Všechno zlé je k něčemu dobré (Tomáš Tvrdý) – je mikulášská nadílka jen předstíráním nebo není, kdo vlastně dětem naděluje a zlobivé trestá?
Vlasy, vlasy, kolik je vás asi (Martin Strnad) – krutý příběh jedné slečny, kterou souží podivný černý pramen, který znenadání vyroste v její zlaté kštici.
Dobrou noc, paní knihovnice (Tomáš Heřman) – není dobré zůstávat v knihovně po jejím uzavření, některým knižním postavám by se to nemuselo líbit…
Markéta byla rychlejší (Jiří Holub) – vyvolávání duchů může být lákavé, ale někdy se taková akce vymkne a je průšvih na světě.
Poslední metro (Kateřina Hejlová) – raději necestujte posledním metrem v téměř prázdném vagoně, nevíte, s kým jedete!
Návrat do tmy (Jiří Holub) – mít nad druhým moc, uvést ho do hypnotického stavu a nechat ho plnit rozličné úkoly – to by možná chtěl umět každý. Ale co když se hypnóza nepovede?
Večírek ve dvou (Tomáš Heřman) – ne vždy nás rodiče ochrání tím, že nás zamknou doma. Zlo totiž může být už dávno předtím uvnitř…
Zavřené dveře (Hana Poláková) – záhadný dům, záhadný deník a záhadní kamarádi – kdo čeká za dveřmi a na koho?
Cedulka pro Jakuba (Jiří Holub) – ani ve škole nemusí být bezpečno, obzvlášť je nutné vyhýbat se některým kabinetům!
Holka z výtahu (Martin Strnad) – když se ztrácejí boty v domě, nemusí je odnášet z domu nějaký lapka, může jít o něco daleko děsivějšího!
Červené oči (Ladislav Karpianus) – není radno strašit mladší sestru, může se stát, že se strašení člověku vymstí!
Medvídek (Zuzana Frantová Pomykalová) – v nemocnici nebývá veselo, a co teprve tehdy, když se v ní usadí krutost.
Leze, leze po železe (Ivona Březinová) – chodit po trati by se nemělo ani ve dne, natož v noci…  

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení