Aktuality

Mám oči jako trnka

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
kniha

Městská knihovna Dobříš vyhlašuje ve spolupráci s městem Dobříš celostátní dětskou literárně-výtvarnou soutěž ke 100.výročí narození  Jiřího Trnky „MÁM OČI JAK TRNKA“.



Vyberte si jednu z postav knihy J.Trnky ZAHRADA a rozviňte dále její příběh – můžete ho napsat nebo ztvárnit jakoukoli vhodnou výtvarnou technikou.
Doporučený rozsah textu je 1 – 3 strany A4 strojopisu. Doporučená velikost výtvarných prací je přibližně od formátu A4 (jako velký sešit) do formátu A1 (jako 8 velkých sešitů). V odůvodněných případech není nutno uvedený rozsah či velikost dodržet.

Práce nám můžete doručit poštou či osobně, v případě literárních prací též v elektronické podobě (jako přílohu e-mailu) DO PÁTKU 10.2.2012. U vaší práce je nutno uvést tyto údaje:
*jméno a příjmení
*datum narození
*bydliště
*kontakty na vás: telefonní číslo, e-mailová adresa
*jméno a bydliště zákonného zástupce a kontakt na něj
*název a adresu vaší školy
*název vaší práce
Budete-li práci zasílat jako přílohu e-mailu, potvrdíme vám její přijetí.
V případě, že budete práci zasílat poštou, doporučujeme vám telefonicky si ověřit její doručení.
Své práce zasílejte na adresu Městská knihovna Dobříš, Školní 36, 263 01 Dobříš nebo  knihovna.dobris(zavináč)seznam.cz

UZÁVĚRKA SOUTĚŽE JE 10.2.2012.

Vítězné práce vyhlásíme v půvabné dobříšské kavárně Velbloud Café na speciální akci ve čtvrtek 23.2.2012 od 17.00. Všechny autory srdečně zveme!

Jako podporu tvůrčí práce dětí nabízíme peněžité ceny v této výši:
1. cena – 3 000,-Kč,
2. cena 2 000,-Kč
3. cena 1 000,-Kč,
a to zvlášť v kategorii literární i výtvarné.
V případě nízké úrovně prací si ponecháváme právo některou z cen neudělit.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení