Knižní novinky

Lubomír Müller: Světlo mé samoty

1 1 1 1 1 (1 hlas)
knihy

Ve vlastním nakladatelství v těchto dnech vydává Lubomír Müller již svou čtvrtou knihu. Po románech Schody do nebeského pokoje (2008),  Oběti milostného nerozumu (2009) a básnické sbírce Láska je všechno, láska je nic (2010) vychází román Světlo mé samoty (s podtitulem Příběh Sáry Wittensbergové). Děj románu odehrávajícího se v současnosti je inspirován skutečným životním příběhem. Jeho autenticitu podtrhují deníkové úryvky a korespondence hlavní hrdinky.



knihaO čem je Příběh Sáry Wittensbergové? Heslovitě řečeno o tom, jaké to je vyrůstat v rodině s pocitem nechtěného dítěte. Jaké to je být ve třinácti letech znásilněna na školním záchodě. Jaké to je vyšvihnout se vlastní pílí do prestižní společenské třídy ředitelů a manažerů. Jaké to je být na vrcholu kariéry stižena depresemi a selháváním organismu z nevyřešených traumat dětství. Jaké to je žít s mužem, který nemá rád dotyky. Jaké to je zamilovat se po čtyřicítce do někoho, kdo vypadá jako anděl zachránce, ale není jím. Jaké je to nenajít cestu ke své minulosti a ztratit se na cestě ke své budoucnosti. Jaké to je nevědět jak dál a rozhodnout se pro sebevraždu.

Hořkosladké drama malé holčičky, dospívající dívky i zralé ženy se odvíjí v kulisách událostí let 1965 až 2010.

Na obálce použit obraz plzeňské malířky Věry Fuxové.

216 stran, formát 145 x 205 mm, pevná vazba, lamino potah mat
ISBN 978-80-904177-3-1, cena 246,-Kč

lmPhDr. Lubomír Müller
(1955) se narodil v Plzni. Po studiích na SPŠA a Konzervatoři v Teplicích vystudoval hudební a divadelní vědu na Masarykově univerzitě v Brně. Do roku 1989 byl redaktorem hudebního měsíčníku Opus musicum.  Od roku 1990 byl redaktorem deníku Rovnost, zástupcem šéfredaktora společenského magazínu ...AndYou, volným žurnalistou, ladičem pian, kabaretním klavíristou, fotografem, kameramanem, cestovatelem. V roce 1993 založil své vydavatelství, ve kterém nejdříve vydával vlastní pohlednice, posléze vlastní školní didaktické pomůcky (např. Školní vševěd), od roku 2008 již jen vlastní literární produkci. Od roku 2006 vydává i svou hudební produkci na nosičích CD.

Za svými čtenáři jezdí na besedy a autorská čtení (již více než 400 besed za tři roky) a na základních školách propaguje důležitost četby a návrat ke knihám u žáků osmých a devátých tříd (akce Česko čte dětem například tuto věkovou kategorii 13 až 15 let opomíjí, ačkoliv právě v tomto věku nejvíce klesá zájem o četbu).

Více o autorovi, ohlasech na besedy a knihy na www.lubomir-muller.cz

Čtěte také:

Ukázka z knihy Lubomíra Müllera Světlo mé samoty

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení