Vaše Literatura - Literatura pro všechny!

Vychází páté pokračování série o Rebecce Martinssonové Oběť Molochovi

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
detail

Po úspěšné čtveřici románů se právnička Rebecka Martinssonová vrací v páté knize Åsy Larssonové. „Oběť Molochovi je její nejlepší román. Je to dokonalý příběh až do nejmenšího detailu. Jazyk je pestrý a drsný – když je to potřeba, jakmile dojde na krajinu a psy, je krásně popisný, pokud jde o vztahy a lidskou důležitost, zradu a nedostatky, je jazyk realistický a citlivý,“ popisuje kulturní redaktorka švédského deníku Norrbottens-Kuriren Marianne Söderbergová.

Za svůj nejnovější román byla letos Larssonová nominována na prestižní Skleněný klíč, udělovaný každoročně nejlepším krimi románům severských autorů. Na konci dubna pak byla autorka na slavnosti knih na den Svatého Jiří v Barceloně vyhlášena nejlepším autorem festivalu.

knihaV páté knize série o Rebecce Martinssonové Larssonová vypráví o založení svého rodného městečka Kiruny na severu Švédska. „Je to velice zajímavé období. V té době se do budoucnosti vkládaly velké naděje, existovala dělnická a ženská hnutí, lidé přestali emigrovat do Spojených států, a dokonce i válka, v níž Švédsko zůstalo neutrální, se nejevila jako něco příliš děsivého,“ uvedla o námětu knihy v rozhovoru pro španělský El País úspěšná spisovatelka.

Larssonovou si oblíbili čtenáři po celém světě

Práva na knihu byla doposud prodána do sedmnácti zemí, ve Švédsku, Španělsku a Holandsku se Oběť Molochovi stala okamžitě bestsellerem. Knihy Åsy Larssonové již byly přeloženy do 23 jazyků ve více než třiceti zemích po celém světě, počty prodaných výtisků všech pěti dílů série výrazně přesáhly milionovou hranici.

Romány Åsy Larssonové si vybudovaly velkou čtenářskou základnu také u nás, o úspěchu celé série hovoří jak počty prodaných knih, tak nadšené ohlasy recenzentů. „Talent na detektivky se ve Švédsku zřejmě rozdává podle příjmení. Larssonová skvěle vykresluje mentalitu lidí, jejich způsob života či tradice,“ píše v recenzi deníku Právo Tereza Radváková. Román Oběť Molochovi je již k dostání i jako e-kniha.

Knihu Oběť Molochovi vydává nakladatelství Host

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení