Aktuality

Nakladatelství Grada má novou ediční řadu Historie pro děti

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
kniha

Celobarevné výpravné publikace přiblíží žákům prvního i druhého stupně základní školy zajímavá období světových dějin prostřednictvím přehledně zpracovaného textu a především bohatého obrazového doprovodu. V prvních čtyřech titulech jsou jednotlivé starověké národy nahlíženy mimo jiné pomocí jejich vlastních textů – často záhadných nápisů, které se dochovaly až do dnešních dnů a které jsou zde přeloženy.



V další čtveřici titulů se autoři zaměřují na temnou, odvrácenou stranu dějin, na kruté, většinou válečné události, rituály a zvyklosti, které tehdejší život spoluurčovaly. Knihy jsou ideálním dárkem pro školáky, které baví dějepis, ale poslouží i učitelům jako rozšiřující názorný materiál, který výborně doplňuje učebnice dějepisu.

knihaAztécká říše
podtitul: Temné dějiny

autor:  Callery Sean
ediční řada: Historie pro děti

formát: 20 x 26 cm
vazba: V8
rozsah: 64 stran
prodejní cena včetně DPH:  229 Kč, 9,85 €

anotace:
Objevte pravdu o komplikovaných a fascinujících civilizacích, které před tisícovkami let obývaly území Jižní a Střední Ameriky. Životy Aztéků, Inků a Mayů obklopovaly mýty, rituály a pověry, které vás budou šokovat. Dozvíte se o krutých válkách, lidských obětech a chladnokrevných vrazích. Temná tajemství těchto civilizací odhaluje kniha Aztécká říše - Temné dějiny.

informace o autorovi:
Sean Callery píše pro děti a také je vyučuje. Zabývá se mnoha tématy včetně historie, přírodních věd a životního prostředí. Je rovněž autorem The Gem Guide to Dictators, historické části Kingfisher Explore Encyclopedia a také přispíval do The Encyclopedia of Dinosaurs and other Prehistoric


knihaStarověký Řím
podtitul: Temné dějiny

autor:  Callery Sean
ediční řada: Historie pro děti

formát: 20 x 26 cm
vazba: V8
rozsah: 64 stran
prodejní cena včetně DPH:  229 Kč, 9,85 €

anotace:

 

Objevte děsivou pravdu o antickém Římě, o civilizaci proslulé nejen svým úchvatným uměním a architekturou, ale též výraznými společenskými rozdíly a dramatickými událostmi. Římská říše stála na práci mnoha otroků a byla ovládána skupinkou mocných rodin, které pro udržení svého postavení neváhaly sáhnout ke krutým skutkům. Kniha Starověký Řím - Temné dějiny přináší fascinující a poučné nahlédnutí do temných hlubin této civilizace.


knihaEgypt

podtitul: Lidé starověku: co nám o sobě řekli

autor:  Kerrigan Michael
ediční řada: Historie pro děti

formát: 20 x 26 cm
vazba: V8
rozsah: 64 stran
prodejní cena včetně DPH:  229 Kč, 9,85 €

anotace:
Civilizace starověkého Egypta, která se zrodila v úrodném údolí Nilu, se rozvíjela od 31. do 1. století před naším letopočtem – déle než kterákoliv jiná v dějinách lidstva. V této knize svět starověkých Egypťanů znovu ožívá. Celobarevná výpravná publikace, určená žákům prvního i druhého stupně základní školy, vypráví dějiny starověkých Egypťanů tak řečeno jejich vlastními slovy – prostřednictvím dochovaných nápisů na kamenných stélách, zdech paláců, hrobkách faraonů, hliněných tabulkách a svitcích papyru. Díky přehlednému textu a bohatému obrazovému doprovodu je ideálním dárkem pro školáky, které baví dějepis, ale poslouží i učitelům jako rozšiřující názorný materiál a výborný doplněk učebnice dějepisu. Přečtěte si spolu s námi tajemné texty staré tisíce let – dozvíte se spoustu zajímavostí o tom, kdo je psal a proč...

informace o autorovi:
Michael Kerrigan v posledních dvaceti letech napsal desítky knih pro děti a mládež – například cyklus čtyř publikací The Ancients in Their Own Words (Lidé starověku: co nám o sobě řekli) (2008) a knížku Ancient Greece and the Mediterranean (Starověké Řecko a Středomoří), která posloužila jako předloha pro jednu část seriálu BBC o starověkých civilizacích. Píše také fejetony, recenze knih a novinové články, například pro deník Scotsman a Times Literary Supplement (týdenní literární přílohu deníku The Times). Žije v hlavním městě Skotska Edinburghu.


knihaDivoký západ

podtitul: Temné dějiny

autor:  Callery Sean
ediční řada: Historie pro děti

formát: 20 x 26 cm
vazba: V8
rozsah: 64 stran
prodejní cena včetně DPH:  229 Kč, 9,85 €

anotace:
Zavítejte spolu s námi na americký Divoký západ, kde na zákony nikdo příliš nedbal. Indiáni byli násilím stěhováni na nová území, což často končilo krveprolitím. Mezi lidmi tehdy docházelo k surovým bitkám a chamtivost a zoufalství je vedly k přepadávání bank, dostavníků a k vraždám. Kniha Divoký západ - Temné dějiny přináší fascinující a poučné nahlédnutí do temných hlubin rozlehlého a neklidného amerického Západu.

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení