Aktuality

Baobabí léto v Táboře nabídne vzácnou malou kulturu: Jezevce na borovici i Houbu za gramofony

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
baobab

Festival nejen pro děti a rodiče přichystalo na sobotu 11. června 2011 nakladatelství Baobab. Od deseti do deseti hodin zaplní Sokolskou plovárnu u nádrže Jordán v Táboře divadla, výtvarné dílny i koncerty. Ryby a další maso pro návštěvníky naloží Martin Svatek, držitel mnoha kuchařských ocenění, například zlaté medaile na Kypr Gastronomia Mediterranean Culinary Challenge, čajem osvěží Dobrá čajovna.




Program:


10:00 Výtvarné dílny s ilustrátory Baobabu Evou Volfovou a Jurajem Horváthem.

12:30 klaun Pippero a jeho taškařice pro malé, větší i velké.
Více: http://klaunpippero.webnode.cz/

13:00 Moliérova commedie dell'arte Skapinova šibalství v podání Divadelního souboru Tábor, tříaktová hra s ústřední postavou všemi mastmi mazaného taškáře.

13:30 čtení z baobabích knih nových (Pes Paličák/Daniel Pennac, Chlebová Lhota/Dagmar Urbánková, ...) i chystaných (Rostlinopis/Jiří Dvořák, Bandita, Paťara a spol/Jan Kaplický, ...)


14:30 Teátro Rajdo s představením Lišák Liška, hudebně loutková pohádka o jednom Myslovci, kterak se na lov vypravil. A jednom lišákovi na cestách, kterak své kamarády Budulínka, Bystroušku, i třeba lišku polární potkal. Zkráka pohádka o všech lovcích i liškách světa v jedné osobě.
Více: http://rajdo.webnode.cz/

15:45 divadlo Líšeň z Brna s představením Jezevec na borovici, japonsko-líšeňská groteska o požitku z hrůzy, inspirovaná principy japonské tradiční frašky kjógen.
Více: http://www.divadlolisen.cz/jezevec.html

foto17:00 projekt Listování: Straka v říši entropie, bajky pro dospělé a děti. Zvířata v nich luští záhady existence a fungování světa. Proč se hroch udrží na hladině, proč někteří samci nepohrdnou samičkou z igelitu. LiStOVáNí stejně jako kniha humornou formou přibližuje klasické fyzikální zákony, které pochopí i malé děti, ale dotýká se i náročných témat fyziky moderní doby, určené dětem starším a dospělým. Účinkují Pavel Oubram, Věra Hollá, spoluúčinkuje Markéta Baňková.
Více: http://www.listovani.cz/

18:00 Scénická poezie a koncert s loutkami Andělé z lesa v podání divadla Líšeň. Ze starého lodního kufru symbolizujícího les vylézají lesní bytosti. Potkávají se s holčičkou, která zvukem své píšťalky přivolá i ptáky a změní je v anděly.
Více: http://www.divadlolisen.cz/andele.html

19:00 koncert intimních osobností nové písničkářské scény

20:30 DJ Mushroom (jazz, soul, funk a balkánská dechovka).

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení