Aktuality

Zájem o získání titulu Fantastická povídka 2011 mají především ženy

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
kniha

Do literární soutěže Fantastická povídka 2011, která hledá nové talenty české a slovenské literární science fiction, fantasy a hororové, scény se přihlásilo už více než 200 soutěžních povídek. Převažuje zájem ženských soutěžících, od kterých přišlo 60 procent prací.



„Zájem o Fantastickou povídku nás překvapil a mile potěšil. Zejména nás překvapil zájem se strany ženských soutěžících, který potvrzuje, že žánry sci-fi, fantasy nebo horor už nejsou výsadou mužů,“ řekl administrátor soutěže Martin Peška. 

Zájemci mohou stále přihlašovat své povídky do 31. července.  Z nich pak vybere ty nejlepší porota soutěže složená z českých a slovenských spisovatelů těchto žánrů, mezi nimiž je například Františka Vrbenská, Lívia Hlavačková či Jiří W. Procházka. O definitivním vítězi soutěže z vybraných finalistů rozhodnou v září svým hlasováním na http://fantastickapovidka.cz/ samotní čtenáři.

VIDEO: Trailer k soutěži Fantastická povídka 2011: http://www.youtube.com/watch?v=B9A4hiHOZxY


Dosud neobjevení autoři a autorky, kteří chtějí proslavit své jméno (jak říká oficiální video trailer k soutěži), mohou přihlašovat své povídky v českém nebo slovenském jazyce o maximální délce 9 tisíc znaků včetně mezer (tedy pět normostran) do konce července na webu soutěže.

Jako první bude znát vítěze Havlíčkův Brod

Vítězné práce budou nejen publikované, ale minimálně vítězná povídka bude přepracovaná do rozhlasové podoby a vysílaná na okruhu Českého rozhlasu Leonardo.  Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v rámci Knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě 22. října.

„Chceme Fantastickou povídku a literární fantastiku obecně propagovat před širokou veřejností, proto jsme se rozhodli pro vyhlášení soutěže na veletrhu v Havlíčkově Brodě a upřednostnili tuto akci před setkáními fanoušků,“ vysvětlil Marek Hofman, šéfredaktor magazínu Fanzine.cz, který soutěž vyhlašuje. 

Více o soutěži a jejích pravidlech naleznete na http://fantastickapovidka.cz

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení