Aktuality

Do literární soutěže Fantastická povídka se přihlásilo 666 povídek

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
knihy

O titul Fantastická povídka roku 2011 se utká 666 sci-fi, fantasy a hororových povídek, z toho skoro 350 z nich přihlásili jejich tvůrci v posledních 14 dnech před uzávěrkou literární soutěže, která byla 31. července. Počet povídek ovlivní i původní harmonogram a čtenářské hlasování.



„Původně měla porota čas vybrat ty nejlepší povídky do finálového hlasování čtenářů do konce srpna. Tento termín se posouvá až na 7. září, aby měli porotci dostatek času všechny povídky důkladně pročíst,“ uvedl za magazín Fanzine.cz, který literární soutěž vyhlašuje, jeho šéfredaktor Marek Hofman.

Vyhlášení vítězů se uskuteční 7. září v Domě čtení v Ruské ulici v Praze, kde proběhne večer magazínu Topzine.cz.

„Návštěvníci se budou moci seznámit s proměnami a činností portálu Topzine.cz a dozví se, jaká překvapení na milovníky literatury na stránkách magazínu během podzimu čekají. Se svými oblíbenými knihami čtenáře seznámí editorky literární rubriky a nakonec se představí mladý spisovatel, detektivkář Juan Zamora,“ řekla Eva Marková, organizátorka akce a editorka literární rubriky Topzine.cz.

Tu nejlepší povídku svým hlasováním vyberou na stránkách www.fantastickapovidka.cz sami čtenáři. Jejich hlasování bude probíhat od 8. září do 8. října.

Slavnostní vyhlášení vítěze literární soutěže proběhne 22. října v rámci Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě.

Redakce magazínu Fanzine.cz se již dříve nechala slyšet, že kromě třech nejlepších povídek na svých stránkách společně s originální ilustrací publikuje pravděpodobně díla všech finalistů, se kterými by měl proběhnout literární workshop. Minimálně vítězná povídka se objeví také ve vysílání ČRo Leonardo, kde bude přepracována do audiopodoby. Více o soutěži na www.fantastickapovidka.cz.

Pozměněný harmonogram soutěže:

Ohlášení soutěže: 1. února 2011
Uzávěrka přihlášek: 31. 7. 2011
Vyhlášení finalistů porotou: 7. 9. 2011
Hlasování veřejnosti: 8. 9. – 8. 10. 2011
Vyhlášení vítězů: 22. 10. 2011

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení