Aktuality

3. 10. – 8. 9. 2011: Týden knihoven v Krajské knihovně Karlovy Vary

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
knihy

Letošní motto  celostátní akce Týden   knihoven,  do které se KKKV jako  každoročně  zapojila,  je „15. KRAJ ČR – KRAJ KNIHOVEN“. 
V centru našeho zájmu jsou především naši uživatelé. Cílem je nabídnou atraktivní využití volného času nejen novým čtenářům, ale pečovat hlavně o naše čtenáře stávající. Kromě mnoha akcí připravila KKKV pro své uživatele tradiční dárečky v podobě vyhlášení dalšího ročníku Literární soutěže, čtenářské amnestie nebo registrace nových čtenářů zdarma.



3. 7. VYHLÁŠENÍ 5. ročníku Literární soutěže KKKV
celý týden – ČTENÁŘSKÁ AMNESTIE
celý týden – REGISTRACE NOVÝCH ČTENÁŘŮ ZDARMA

Chybět nebude ani 2. ročník úspěšné akce POKUS O REKORD. I letos se bude jednat o odpoledne plné zábavy a recese. Překonáme letos loňských 42 čtenářů pochodujících knihovnou s knihou na hlavě? Doufáme, že ano.
Vyberte si doma svou oblíbenou knihu, vezměte ji s sebou do knihovny a  PŘIJĎTE NÁM POMOCI v pátek 7. 10. v 17:00 hodin. Pro všechny, kteří se do „knihovnického hada“ zapojí je připraven malý dáreček a na závěr překvapení.

Program:

3. 10. 16:00 Cestopisná beseda
CESTY DO RÁJE
O Oceánii, Mikronésii a záhadách Velikonočních ostrovů hovoří spisovatel a cestovatel Dr. Miloslav Stingl, sál Dvory
Vstupné 40 Kč, tlumočeno do českého znakového jazyka

5. 10. 16:30 6. přednáška z  projektu pořádaného za podpory Nadačního fondu obětem holocaustu
ANTISEMITISMUS - kořeny a důsledky
lektor: Chaim Kočí, vstup zdarma, sál Dvory

6. 10. 16:00 LESY KOLEM NÁS
Vyhlášení nejlepších dětských prací z výtvarné soutěže pořádané ve spolupráci s Lesy ČR s. p., sál Dvory
vernisáž výstavy 6. 10. v 16:00 hodin

7. 10. 16:00 HODINA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
Pro všechny zájemce možnost prohlédnout si zázemí knihovny, Dvory

7. 10. 17:00 2. POKUS O REKORD, Dvory

7. 10. 17:00 LITERÁRNÍ KAVÁRNA
Autorské čtení Petra Chalupy z knihy „Kluci z ulice“, Studijní odd., Lidická
Kniha vzpomínek autora na dětství a klukovská dobrodružství v poválečných letech, prožitá v jedné z ulic karlovarské čtvrti Tuhnice.

8. 10. 10:00 Pár kroků k lesu Řáholci aneb POCTA VÁCLAVU ČTVRTKOVI
Celodenní program pro děti k letošnímu výročí spisovatelova narození. Četba, soutěže, výtvarné dílničky – pro děti od 5 let. dětské odd. Dvory

Více informací na webu knihovny www.knihovna.kvary.cz nebo na Facebooku.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení