Aktuality

Líný rodič Tom Hodgkinson navštívil Brno

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
th

Britský publicista Tom Hodgkinson, autor bestseleru Líný rodič, přijel do Brna na veřejnou konferenci Aktivní rodičovství, která se odehrála 15. října 2011 na Fakultě sociálních studií MU. Avšak již o den dříve měli příznivci Toma Hodgkinsona možnost setkat se s ním osobně. Jednak v ulicích Brna při jeho prohlídce města, a pak na autogramiádě v knihkupectví Barvič a Novotný, kde proběhla velmi živá beseda a úspěšná autogramiáda tohoto jedinečného autora.



Stejně úspěšně dopadla také sobotní přednáška Toma Hodgkinsona ve zcela zaplněné aule FSS MU, za níž sklidil velký potlesk. Také zde si jeho skvělé knihy nechalo podepsat mnoho nadšených čtenářů. Tom Hodgkinson se v sobotu večer ještě zúčastnil koncertu kapely Ukulele Orchestra jako Brno. A byl z jejich výkonu tak nadšen, že neodolal a s kapelou si s velkou radostí zahrál.

Tom Hodgkinson také přislíbil, že pokud mu to program dovolí, navštíví Českou republiku znovu na jaře příštího roku u příležitosti vydání jeho knihy Staré dobré časy v češtině.

Tom Hodgkinson
(*1968) se proslavil jako redaktor časopisu Idler (Lenoch), který založil se svým kamarádem v roce 1993. Kromě toho také přispíval do prestižních britských novin, zejména do Guardianu, a stál u zrodu firmy dovážející absint do Velké Británie. Své vášni pro lenošení a svobodu zasvětil tři knihy, které se staly bestselery – Jak být líný, Jak být volný
a Líný rodič. V současnosti žije na venkově v Devonu se svou přítelkyní
a třemi dětmi.

Nakladatelství JOTA připravuje na konec roku vydání jeho další úspěšné knihy Staré dobré časy.



T. Hodgkinson a Marcel Nekvinda, majitel Nakladatelství JOTA
Foto: Tomáš Hájek



Tom Hodgkinson podepisuje knihu Líný rodič
Foto: Tomáš Hájek



Fanoušci T. Hodgkinsona na autogramiádě
Foto: Tomáš Hájek                      



Foto: Tomáš Hájek



Tom Hodgkinson a Ukelele Orchestra jako Brno
Foto: Marek Melichar

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení