Aktuality

3. ročník výtvarné soutěže „Lesy kolem nás“ právě odstartoval

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
dite

Již potřetí vyhlašuje Krajská knihovna Karlovy Vary ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem Lesy ČR, s. p. výtvarnou soutěž pro všechny věkové kategorie dětí z MŠ a ZŠ Karlovarského kraje pod názvem LESY KOLEM NÁS, tentokrát s podtitulem Ilustruj svou oblíbenou knihu.

Neodmyslitelnou součástí Karlovarského kraje jsou lesy, které pokrývají zhruba polovinu jeho rozlohy. Vyhlašovatelé soutěže by jejím prostřednictvím chtěli upozornit na význam lesa jako součásti životního prostředí i jako místa, které inspirovalo autory mnoha literárních děl.

Posláním soutěže je tak přimět nejmladší obyvatele našeho kraje, aby pomocí výtvarného umění vyjádřili své pocity a zážitky z četby knih o přírodě a posílili tak svou tvůrčí fantazii, ekologické cítění a vnímání a zájem o skutečné reálné návštěvy lesa a přírody vůbec.

Své výtvarné práce (ilustrace ke konkrétní přečtené knize, příběhu nebo pohádce) s motivy přírody (práce formátu A5-A3; prostorové práce se do soutěže nepřijímají) mohou mladí umělci odevzdat ve své knihovně (pokud se do soutěže zapojila) nebo přímo v Krajské knihovně Karlovy Vary do 18. 6. 2012. 

Seznam zúčastněných knihoven:
Abertamy, Sokolov, Chodov, Ostrov, Březová u Sokolova, Královské Poříčí, Loket, Nejdek, Skalná, Krajská knihovna Karlovy Vary

Soutěžní kategorie:
I. kategorie - děti do 6 let (MŠ)
II. kategorie - děti 6 - 8 let (1.- 2. ročník)
III. kategorie  - děti 9 - 10 let ( 3.- 4. ročník)
IV. kategorie - děti 11 - 12 let ( 5.- 6. ročník)
V. kategorie - děti 13 - 15 let ( 7.- 9. ročník)

Zvláštní kategorie:
Umělecké školy – děti 6 – 11 let
Umělecké školy – děti 12 – 15 let
Soutěžit mohou pouze jednotlivci, skupinové práce se nepřijímají.

Z odevzdaných prací vyberou jednotlivé knihovny ty nejlepší, které postoupí do finálového kola v krajské knihovně.  Zde proběhne slavnostní  vyhlášení  vítězů ve společenském sále ve Dvorech 2. října 2012. Tento slavnostní akt bude zároveň vernisáží výstavy nejlepších prací dětí z celého regionu. Výstavu si budou moci zájemci prohlédnout v hale krajské knihovny až do 30. října 2012.

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení