Aktuality

Portál otvírá nové knihkupectví, jediné kamenné v Praze - Kobylisích

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
portal

4. září 2012 otevře nakladatelství Portál nové knihkupectví. Obyvatelé pražských Kobylis tak získají přístup k široké nabídce literatury, v této čtvrti to bude jediný kamenný obchod s knihami. Portál připravil v den slavnostního otevření bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, jehož hosty budou např. ministr Karel Schwarzenberg, herec Igor Bareš nebo terapeutka Jitka Suchá.



knihaNakladatelství Portál posiluje síť vlastních knihkupectví. 4. září 2012 otvírá nové knihkupectví v Klapkově ulici 2 v Praze 8 – Kobylisích. Tato městská čtvrť tak získá jediné kamenné knihkupectví na svém území. „Portál vydává knihy už 22 let. Po celou dobu se snažíme, aby byly čtenářům co nejvíce přístupné,“ vysvětluje ředitel Portálu Jaroslav Kuchař. „Možnost postavit knihkupectví v Kobylisích, přímo v sídle naší firmy, pro nás byla velkou příležitostí a výzvou, a to i v době, která prodeji knih příliš nepřeje.“

Obchod bude nabízet jak kompletní produkci nakladatelství Portál, tak i tematicky podobné tituly jiných vydavatelů. Zastoupena bude jak literatura odborná a populárně naučná, tak beletrie pro dospělé i děti
a v nabídce nebudou chybět ani audioknihy či časopisy z Portálu. „Stavba trvala necelé dva roky,“ upřesňuje vedoucí obchodního oddělení Portálu Milan Miškařík. „Nový obchod teď nahradí provizorní prostor, který Portál ve svém sídle využíval k prodeji vlastních knih, a konečně budeme moci zákazníky pozvat do důstojné
a moderní prodejny odpovídající všem požadavkům na pohodlný nákup.“

Slavnostního otevření knihkupectví se 4. září v 10 hod. zúčastní zástupci majitele Portálu - Salesiánské provincie Praha, vědecké rady nakladatelství Portál i Úřadu městské části Praha 8. Pro veřejnost se obchod otevře v 11 hod. Až do večera pak bude následovat speciálně připravený doprovodný program.

Herec Igor Bareš bude od 12.30 hod. hostem literárního čtení, besedy a křtu nové audioknihy Když Nietzsche plakal. Zvuková podoba tohoto světově proslulého románu, jíž I. Bareš propůjčil svůj hlas, potěší všechny příznivce amerického autora Irvina D. Yaloma.

Trénování paměti v podobě zábavných kvízů a úkolů si od 13 hod. pro návštěvníky připraví terapeutka Jitka Suchá, autorka několika populárních knih o procvičování mozku.

Dětem bude věnován odpolední program. Od 14 do 16 hod. je čekají hry, veselé tvoření, luštění a další zábavné aktivity.

Ministr Karel Schwarzenberg a novinář Karel Hvížďala pak v 16 hod. představí veřejnosti svoji novou knihu, Knížecí rozhovory, výběr z interview, které K. Schwarzenberg poskytl novinářům v letech 1990 – 2012. Křest knihy doplní beseda s oběma autory a autogramiáda.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení