Aktuality

Jindřichohradecký Textík – 3. ročník

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
animace

Literární projekt Epika pod záštitou města Jindřichův Hradec a Jihočeského klubu Obce spisovatelů vyhlašuje 3. ročník autorské literární soutěže jindřichohradecký Textík. Soutěž je určena především pro žáky a studenty škol z Jindřichova Hradce a okolí. Přihlásit se ale může kdokoliv bez ohledu na věk či bydliště.

 

 

pozvankaSoutěží se v oboru próza a poezie. Součástí tohoto ročníku je nově i ilustrační soutěž:
Název literární soutěže: Textík – 3. ročník
Pořadatel: jindřichohradecké nakladatelství Jan Medek
pod záštitou města Jindřichův Hradec a Jihočeského klubu Obce spisovatelů
ve spolupráci s Městskou knihovnou Jindřichův Hradec

Zadání literární části Textíku: do 14 let – poezie i próza na téma: Máme rádi zvířata

od 15 let – poezie i próza na téma: Proč jsem na světě rád

 

* zúčastnit se je možné jen svým vlastním dílem
* délka textu max. 3 strany formátu A4
* dílo nebylo ještě nikde prezentováno
* rozhodným datem pro věkovou kategorii je 15. leden 2013
* uveďte věk a kontakt (poštovní adresa, e-mail, telefon), v případě žáka nebo studenta i školu
* bez těchto náležitostí nebude příspěvek přijat

Jak odevzdat příspěvek: Příspěvky přijímá pořadatel akce jindřichohradecké nakladatelství Jan Medek. Literární část: na e-mailu: textik(zavináč)epika.cz


Zadání výtvarné části Textíku: ilustrace na téma Jindřichův Hradec a okolí

* bez věkového omezení
* zúčastnit se je možné jen svým vlastním dílem
* všechny techniky mimo fotografií
* dílo nebylo ještě nikde prezentováno
* ilustrace se odevzdávají pouze v originálu, všechny budou tvůrcům po ukončení soutěže vráceny
* uveďte věk a kontakt (poštovní adresa, e-mail, telefon), v případě žáka nebo studenta i školu
* bez těchto náležitostí nebude příspěvek přijat.

Jak odevzdat příspěvek: Příspěvky přijímá pořadatel akce jindřichohradecké nakladatelství Jan Medek.

Výtvarná část: poštou nebo osobně na adrese Jan Medek – EPIKA, Knihařství Ledecký, Miřiovského 678, 37701 J. Hradec.


Uzávěrka soutěže je 15. ledna 2013.

V čem je soutěž jedinečná: Z vybraných prací účastníků soutěže opět vznikne barevná kniha v pevné šité vazbě, kterou vydá pořádající nakladatelství. Zúčastnění autoři (literáti i ilustrátoři), jejichž dílo bude v knize otištěno, ji dostanou jako odměnu. Vítězové jednotlivých kategorií obdrží navíc i poukázky a věcné ceny, které věnují jindřichohradecké firmy. Bude udělena i Cena Města Jindřichův Hradec.
Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne na konci prvního čtvrtletí příštího roku na literárním večeru v refektáři Národního muzea fotografie. V plánu je i výstava vybraných prací z výtvarné části.

 

Jihočeská Žabka: Soutěž opět zaštiťuje Jihočeský klub Obce spisovatelů. Všechna literární díla soutěžících z Textíku, která budou splňovat zadání další literární soutěže jménem Jihočeská Žabka, vyhlašované zmíněným klubem, do ní budou automaticky přeposlána. Jedná se o věkovou kategorii 15 až 20 let.

Sponzoři: Největším sponzorem projektu je samo pořádající nakladatelství Jan Medek. Finanční podporu soutěži dále poskytly tyto místní firmy: AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o., Fruko – Schulz, s.r.o., Jazyková škola Zachová, s.r.o., Kasalova pila, s.r.o., Město Jindřichův Hradec, Nadační fond RBB incest, SOME Jindřichův Hradec, s.r.o., Waldviertler Sparkasse Bank AG, Zahradní centrum – Jindřichův Hradec a Zuzana Kořínková Bylinky.
Mediálním partnerem Textíku je Jindřichohradecký deník.

Bližší podrobnosti naleznete na literárním serveru www.textik.epika.cz

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení