Aktuality

Nakladatelství Baobab nominováno na cenu pro nejlepšího nakladatele roku mezinárodního veletrhu v Bologni

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
hlava

Mezi pět kandidátů za Evropu bylo do užšího výběru na cenu BOP - Bologna Prize for Best Children’s Publishers of the Year / Cena festivalu v Bologni za nejlepšího vydavatele roku v oblasti dětské literatury nominováno české nakladatelství Baobab.

 

nakladatelstviCena byla vytvořena u příležitosti letošního 50. výročí prestižního knižního veletrhu v Bologni. Klade si za cíl vzdát hold nejkvalitnějším vydavatelům dětských knih, ocenit vydavatele za inovace ve vydavatelské činnosti, tvůrčí přístup při tvorbě knih pro děti a odvahu při redakčních rozhodnutích. Baobab tak stanul po boku světových nakladatelských domů jako je francouzský Editions Thierry Magnier či Abrams New York.

“K předávání cen dojde 26. března v devět hodin večer v boloňském Teatro Comunale u příležitosti oslav výročí festivalu. Celkem 6 cen si odnesou zástupci jednotlivých zeměpisných oblastí,” oznámil kandidátům v nominačním emailu Ilaria Beccari, zástupce organizátorů Mezinárodního veletrhu dětské knihy v Bologni.

Tereza Horváthová, šéfredaktorka Baobabu: “Je to pro nás samozřejmě čest, už proto, že jsme opravdu jen malé nakladatelství a dobrých kvalitních nakladatelů v Bologni je neuvěřitelně mnoho.”

Seznam nakladatelů z Afriky, Severní Ameriky, Střední a Jižní Ameriky, Asie, Evropy a Oceánie, kteří byli porotou vybráni do užšího výběru, naleznete zde:

http://www.bolognachildrensbookfair.com/en/bop-bologna-prize/nominations/1183.html

Vydavatelé z celého světa, kteří se účastní festivalu v Bologni, již nyní hlasují o vítězných kandidátech na stránkách festivalu. Hlasování bude uzavřeno 18. března. 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení