Aktuality

4. ročník výtvarné soutěže „Lesy kolem nás“ začíná

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
logo

Krajská knihovna Karlovy Vary ani letos nezapomněla, neporušila jarní tradici, a ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem Lesy ČR, s. p. připravila další ročník výtvarné soutěž pro všechny věkové kategorie dětí z MŠ a ZŠ a uměleckých škol Karlovarského kraje pod názvem LESY KOLEM NÁS. Letošní téma je ještě specifikováno podtitulem Les – náš kamarád i pomocník.

 

Les je pro život člověka nepostradatelný. Les tvoří tvář krajiny a nám, lidem, dává kyslík na dýchání, dřevo na výrobu nejrůznějších potřebných věcí i lesní plody pro mlsné jazýčky. Les je domovem zvěře a ptáků a pro člověka je též zdrojem obživy i vyhledávaným místem odpočinku a relaxace.

Krajská knihovna Karlovy Vary vyzývá malé výtvarníky, aby se zamysleli nad všemi funkcemi lesa a vybrali tu, která se jim nejvíce líbí nebo je jim nejbližší a o ní nám nakreslili nebo namalovali obrázek, vyrobili koláž – fantazii se meze nekladou, pouze prostorové práce nejsou přípustné.

Svoji práci musí odevzdat ve své knihovně v období do 21. 6. 2013.

Seznam 15 zúčastněných knihoven, kde je možné práce odevzdat:

Profesionální: Březová u Sokolova, Františkovy Lázně, Hazlov, Hroznětín, Cheb, Chodov, Královské Poříčí, Loket, Nejdek, Ostrov, Sokolov.

Neprofesionální: Abertamy, Děpoltovice, Pernink, Štědrá

Soutěžní kategorie: I. kategorie - děti do 6 let (MŠ) II. kategorie - děti 6 - 8 let (1. - 2. ročník) III. kategorie - děti 9 - 10 let (3. - 4. ročník) IV. kategorie - děti 11 - 12 let (5. - 6. ročník) V. kategorie - děti 13 - 15 let (7. - 9. ročník)

Zvláštní kategorie:
Umělecké školy – děti 6 – 11 let
Umělecké školy – děti 12 – 15 let

Soutěžit mohou pouze jednotlivci, skupinové práce se nepřijímají.

V knihovnách zapojených do soutěže proběhne vyhodnocení nejlepších prací v každé kategorii a v měsících červenec a srpen výstava těchto prací. Tři vybrané práce z každé soutěžní kategorie postupují do finále v Krajské knihovně Karlovy Vary, kde při vernisáži výstavy 2. 10. 2013 budou vyhlášeny výsledky celé soutěže a oceněni vítězové jednotlivých kategorií pěknými cenami. Oceněné práce budou zveřejněny na internetových stránkách pořadatelských organizací. 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení