Aktuality

Říkají tomu Velký imaginativní impuls a připravili knihu, jaká tady ještě nebyla

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
hlava

Na knize s názvem Indigové pohádky pracovalo devět ilustrátorů, kteří se spojili, aby vytvořili pohádkovou knihu, na kterou se nezapomíná. Výsledku autoři přezdívají Vizuální orgie nebo také Velký imaginativní impuls. Kniha je nyní téměř hotová – a na svět jí můžete pomoci i vy.

 

pohadkaStačí si ji před-objednat na crowdfundingovém serveru bit.ly/1gIROtw. Navíc se můžete zapojit do Indigového řetězu a díky vám se tak pohádky dostanou do všech dětských domovů v České republice. „Knížka bude ještě krásnější, než jsme se kdy odvážili doufat,“ říká Mia Svobodová, koordinátorka projektu. „Sama mám děti a tak si umím představit, jak zábavné a inspirativní to pro ně bude. Alespoň doufám. Chceme, aby dětská fantazie pracovala naplno.“

Ohňostroj pestrosti
Tým ilustrátorů vzešel z více než 200 zájemců. „Byla to živelná akce. Doufáme, že výsledek bude stát za to. Každý z devíti ilustrátorů je osobnost, která má svůj styl a techniku,“ říká Mia a dodává: „V knize je zastoupeno snad všechno: klasická vodovka, akryl, tuž, olej, nebo třeba originální perokresba, skvělá je koláž, počítačová grafika a obzvláště pracná byla pohádka malovaná na hedvábí.“

Crowdfundingové financování Kniha vyjde v listopadu a autoři se rozhodli požádat o pomoc s vydáním skrze crowdfundingový portál Startovač. „Říkali jsme si, že to bude zároveň takový malý test, zda je o knihu zájem,“ říká Mia, která je zároveň autorkou textů. „Odezva nám úplně vyrazila dech.“ Během prvních 24 hodin vybrali 18 % z celkové částky, což je nevídaný úspěch, po týdnu byla částka vybraná, ale předobjednávat knihu za výhodnou cenu se vyplatí i nadále. „Jsem hluboce vděčná, že se lidem naše práce líbí a všem jim moc děkujeme. Je to nádherný a zavazující pocit.“ Díky podpoře budou moci vydat knihu opravdu v luxusním provedení.

slunceO čem jsou Indigové pohádky?
A o čem jsou Indigové pohádky? „Třeba o tom, že každý z nás má ohromnou moc tvořit svůj svět a že k tomu ani nejsou potřeba čáry,“ říká Mia. „Díky ilustracím má každá pohádka jiné ladění. Je svá, originální, jedinečná. Čili přesně taková, jaké si přejeme, aby byly naše děti. Doufáme, že i naše pohádky s sebou kromě jiného ponesou takovéto poselství.“

Indigový řetěz indigových duší – 148 výtisků do dětských domovů
Zapojit se můžete i do Indigového řetězu – akce která chce vyvolat inspirativní vlnu příběhů o osobní proměně. Stačí na speciální blog napsat o něčem, co na sobě chcete změnit. Za každý inspirativní příběh poputuje výtisk Indigových pohádek do jednoho dětského domova. 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení