Aktuality

Magnesia blog roku zná svoje nominované

1 1 1 1 1 (1 hlas)
img src=

Letošní ročník cen Magnesia Litera přináší nové ocenění. Tím je Magnesia blog roku, které se zaměřuje především na literární úroveň internetových blogů.

V pondělí 23. března bylo zveřejněno šest nominovaných blogů, které vybírala porota ve složení Petra Soukupová, Emil Hakl a Pavel Mandys. Podmínkou pro nominaci bylo, aby blog fungoval nejpozději od roku 2014 a aby na něj autor více či méně pravidelně publikoval. O vítězi Magnesia blog roku máte šanci svým hlasem rozhodnout i vy, hlasování probíhá do 12. dubna. Vítěz ocenění získá 50 000 korun, aby mohl blog vydat knižně. Navíc bude vylosováno deset hlasujících, kteří získají letošní Knihu roku.

Nominované blogy

Dominik Landsman - Deníček moderního fotra (http://fotruv-denik.blog.cz/)
Pavel Šplíchal a Jakub Ryška – Prigl (http://prigl.cz/)
Marie Doležalová - Kafe a cigárko (http://www.kafeacigarko.cz/)
Iva Pekárková píšící na iDnes.cz (http://pekarkova.blog.idnes.cz/)
David Grudl - La Trine (http://www.latrine.cz/)
Jiří Peňás – fotoblog (http://www.jiripenas.cz/fotoblog/)

Hlasovat pro svého favorita můžete na http://www.magnesia-litera.cz/#magnesia-blog-roku.


Pokud jste se ještě nezapojili do hlasování o Kosmas cenu čtenářů (probíhá na http://www.magnesia-litera.cz/) neváhejte, hlasování končí 31. března.
Všechny vítěze budeme znát 14. dubna, kdy budou vyhlášeni na slavnostním předávání cen v prostorách Nové scény Národního divadla.

Více o nominacích najdete na http://www.vaseliteratura.cz/aktuality/zpravy11/4936-nominace-magnesia-litera-2015.html.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení