Aktuality

Hvězda francouzské krimi se chystá do České republiky

1 1 1 1 1 (1 hlas)
il


Bernard Minier je jedním z nejúspěšnějších francouzských autorů současnosti. Držitel prestižní Crime Novel Prize za rok 2012 se ve Francii s více než 900 000 prodanými výtisky svých knih řadí k nejprodávanějším a nejčtenějším autorům. V listopadu do České republiky přijede představit thriller Kruh, který 26. října vychází v nakladatelství XYZ. Kniha Kruh je volným pokračováním kriminální série s detektivem Martinem Servazem, jejíž první díl Mráz se stal bestsellerem a literární senzací nejen v domovské Francii, ale také u nás a v dalších zemích Evropy. 



knihaRomány Bernarda Miniera byly přeloženy do čtrnácti světových jazyků včetně angličtiny. Jeho debut Mráz britský týdeník The Sunday Times zařadil mezi 50 celosvětově nejlepších kriminálních románů za posledních pět let. Zahraniční média přirovnávají tíživou atmosféru knihy a postupně gradující příběh kombinující sérii zločinů, tematiku krvavé pomsty a lidského šílenství k nesmrtelnému Hannibalu Lecterovi.

„Během několika uplynulých let Francie vyprodukovala řadu zajímavých autorů píšících v žánru krimi. Bernard Minier patří mezi nejzajímavější z nich, což potvrdily i ohlasy českých čtenářů na jeho prvotinu Mráz. Složitý dějový propletenec, tajemná minulost, poutavá atmosféra deštivých Pyrenejí a vyšetřovací tým v čele s Martinem Servazem vám ani tentokrát nedovolí odložit knihu dřív, než dočtete,“ říká Petr Tychtl, programový ředitel nakladatelství XYZ.

Bernard Minier bude v České republice pobývat od 9. do 11. listopadu, předtím během svého evropského turné navštíví španělský Gefeto Negro Festival a polský knižní veletrh v Krakově. V úterý 10. listopadu od 17:00 proběhne jeho autogramiáda v Knihkupectví Dobrovský na Václavském náměstí v Praze. V kavárně Era svět na Jungmannově náměstí se ve stejný den od 19:00 příznivci francouzské literatury mohou zúčastnit také akce „Čtení nás baví aneb o francouzské literatuře s Bernardem Minierem“ pořádané pod záštitou Francouzského institutu. Thriller Kruh zde společně s autorem představí nejen překladatel Jiří Žák, ale formou scénického čtení také herci Dejvického divadla. 

Nakladatelství XYZ plánuje vydat v příštím roce také další, volně navazující díl série (francouzsky N´Eteins pas la lumiére, 2014). 

AKTUÁLNĚ: AUTOGRAMIÁDA BYLA ZRUŠENA.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení