Aktuality

První ročník knižního Humbooku přiveze autora Eragona

1 1 1 1 1 (0 hlasů)

V sobotu 15. října se v pražských Holešovicích uskuteční první ročník literárního festivalu Humbook. Pořádají ho nakladatelství Fragment a Cooboo, kteří na něj pozvali hned několik velice zajímavých hostů.


Největším lákadlem programu je jednoznačně americký bestsellerový spisovatel Christopher Paolini, kterého zná velká část světa díky sérii Odkaz dračích jezdců. Po celém světě s ní vyvolat obrovský rozruch. V České republice se prodalo téměř 300 000 jeho knih a v rámci celosvětového měřítka atakuje hranice téměř 30 miliónů knih. První díl s názvem Eragon si vysloužil i celovečerní film. I další díly Eldest, Brisingr a Inheritance si uchovaly vysoký standard. Autor přijede představit svou novou knihu, která vyjde v příštím roce.

Dalším hostem bude Ruta Sepetysová, světově uznávaná a ceněná spisovatelka. Po bestselleru V šedých tónech představí na festivalu nový román Sůl moře, který se ihned po vydání dostal na druhou příčku žebříčku bestsellerů New York Times.

Třetím zahraničním hostem bude ruská spisovatelka Natalja Ščerba, která představí svou velice úspěšnou fantasy pro děti Časodějové. Ta má v Rusku obrovský úspěch a nyní se chystá proniknout do dalších zemí.

Můžete se samozřejmě těšit i na české autory a autorky. České spisovatelky Míša Burdová, Marie Rejfová a Lenka Dostálová představí své knihy pro mladé, zejména z žánru fantasy. Stejnou kategorii bude v rámci besedy prezentovat i dvojice Petra Neomillnerová a Pavel Renčín. Jak vzniká komiks Vám ukáže Jiří W. Procházka. Překladatelskými oříšky se budete snažit prokousat s Veronikou Volhejnovou, Petrem Eliášem a Romanou Bičíkovou.

Ale to stále není vše. Podíváte se pod pokličku samotných nakladatelství a dozvíte se, jak se vaří kniha. Speciálními hosty budou i youtubeři Johny Machette, Molly (Molly v knize) a fashion bloggerka a youtuberka Stylewithme.

Jak sami vidíte, program je opravdu obsáhlý. Vedle toho se samozřejmě můžete těšit i na stánky s knihami.

Vstupenky jsou za opravdu lidovou cenu 149 Kč v klasické verzi nebo za 349 Kč koupíte VIP vstupenku, obsahující balíček s knihou zdarma, speciální diář, slevové poukazy, časopisy, záložky a další drobnosti. A to zní velice zajímavě.

Další informace naleznete na stránkách festivalu či na Facebooku.

http://humbookfest.cz
https://www.facebook.com/events/146228625832146/

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení