Aktuality

Víkend 3. - 5. března 2017 bude opět ve znamení knih!

1 1 1 1 1 (3 hlasů)

Ostravský knižní veletrh bývá každoročně první z akcí, které pravidelně sledujeme a o kterých čtenáře stránek www.vaseliteratura.cz informujeme. Jeho začátek v prvních březnových dnech evokuje představu jara, a i když čtení není závislé na ročním období, je jaro znamení obrody a nového začátku, který je dobré podpořit setkáním s literaturou a s lidmi okolo ní.


To, jaký letošní ostravský veletrh bude, nejlépe přiblíží oficiální text organizátora, najdete ho na adrese www.cerna-louka.cz. Ale dříve, než se do něj začtete, ještě několik přímých dojmů z toho minulého. Do Ostravy přijeli autoři a zástupci vydavatelství z celé republiky, ale mnoho z nich bylo přímo z ostravského regionu. Dokázali tak, že jim na kulturním rozvoji Ostravska záleží. Výraznou postavou je Jarek Nohavica, který sice bývá na veletrhu jen v roli návštěvníka, ale už druhý rok výstavu podpoří svým koncertem v klubu Heligonka. Pro návštěvníky je to jedinečná příležitost dostat se na akci, která jindy bývá beznadějně vyprodaná.

Oficiální text organizátora akce:

http://www.vaseliteratura.cz/images/storiesNovinky a to nejzajímavější z knižní produkce představí nakladatelé všech žánrů z celé České republiky na 7. ostravském knižním veletrhu. Prezentovat se zde budou nejrůznější nakladatelství, vydavatelství a kulturní organizace města Ostravy jako je Knihovna města Ostrava, Moravskoslezská vědecká knihovna a Česká televize. Na výstavě bude mít opět svůj stánek nezisková organizace Celé Česko čte dětem, která se zaměřuje především na podporu čtenářské gramotnosti dětí a mládeže, ale také na propagaci hodnotné literatury a budování pevných vazeb v rodině prostřednictvím společného čtení. I letos máme pro návštěvníky připravený bohatý kulturní doprovodný program. Těšit se můžete na autorská čtení, známé osobnosti, besedy a povídání.

Mezi známými osobnostmi, kteří letos na knižní veletrh přijedou jsou například MUDr. Radim Uzel, CSc., Linda Rybová s Kateřinou Winterovou, Aleš Valenta, Daniel Strach, Jan Onder, Arnošt Vašíček, Josef Pecinovský nebo Vratislav Maňák.

Jsme nesmírně rádi, že i letos bude jedním z doprovodných programů veletrhu koncert Básníkům české země - Jarek Nohavica zpívá a přednáší své oblíbené básníky v sobotu 4. března v 19 hodin v klubu Heligonka v Ostravě.
Oblíbenost veletrhu mezi návštěvníky zvyšuje i skutečnost, že jej každoročně poctí svou účastí i několik předních českých literátů a lingvistických odborníků.  Také tento ročník nebude výjimkou!
Nárok na zlevněné vstupné budou mít čtenáři Knihovny města Ostravy a Moravskoslezské vědecké knihovny, po předložení svého čtenářského průkazu.


Souběžně probíhají výstavy Dovolená a Region, Lázeňství a od soboty svatební výstava Svatba.
Záštitu nad veletrhem převzal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Stanislav Folwarczny.
Jste srdečně zváni a těšíme se na Vás!
www.cerna-louka.cz

3.3.2017 - 5.3.2017
10:00 - 18:00 (5.3.2017 jen do 16:00)
Vstupné
80 Kč dospělí
50 Kč děti, studenti, důchodci, držitelé TP, ZTP a ZTP/P průkazů
20 Kč hromadný vstup pro školy (minimálně 20 osob)
platí VIP karta 2017

Po předložení platného čtenářského průkazu Moravskoslezské vědecké knihovny na pokladně získáte 50% slevu. Sleva bude poskytnuta pouze ze vstupenky pro dospělé.

Souběžně bude probíhat výstava Dovolená a Region, Lázeňství a od soboty svatební výstava Svatba.

Všechny výstavy za jedno vstupné!

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení