Aktuality

Program veletrhu Svět knihy 2018 je venku. Na co se můžete těšit?

1 1 1 1 1 (1 hlas)
knihy

Na co se na letošním Světě knihy těšit? „Na Světě knihy nás letos čeká dost zajímavých věcí,“ říká Jiří Pavlovský z nakladatelství Crew. „Především tam budeme představovat sérii Znovuzrození hrdinů DC, největší komiksovou akci u nás, a i první tituly z téhle řady – a čím lepším začít, než Batmanem?“ 



znovuzrozeniHrdinuDCZnovuzrození hrdinů DC bude představeno v sobotu (12. května) v 17.00. Ten samý den, o hodinu dříve, budou návštěvníci seznámeni s tím nejzajímavějším z japonského komiksu, který má ostatně u nás obrovské množství fanoušků. A v 18.00 dojde na erotiku – samozřejmě v provedení těch nejslavnějších komiksových tvůrců. Bude se mluvit o Felliniho kamarádovi Milo Manarovi, obdivovateli vnadných žen Paolo Eleuterim Serpierim, Crepaxovi a dalších velikánech, kteří dokázali tento žánr povýšit na umění. 

„Ale ne všechny akce budou v sobotu! Ve čtvrtek (10. května) od 18:00 se chystá přednáška o komiksové legendě jménem Moebius,“ slibuje Petr Litoš z nakladatelství Crew, „muži, který v podstatě vytvořil současný komiks a vlastně i našeho Káju Saudka. A v pátek (11. května) ve 14:00 se budeme věnovat kultovnímu seriálu Doctor Who! Plus budeme mít panel o komiksu v knihovnách, i o tom, jak pomocí komiksu přitáhnout děti ke čtení či jim pomoct překonat životní problémy a nemoci. Vážně, bude toho spousta!“

A to nemluvíme o komiksových novinkách, výstavách a spoustě dalších akcí! Všichni komiksoví fanoušci – ale i lidé, kteří se o tomhle fenoménu chtějí prostě něco dozvědět – by si letošní ročník Světa knihy neměli nechat ujít. 

dlouhyZitrekADalsiPribehy


Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení