Aktuality

Současný český knižní trh

1 1 1 1 1 (3 hlasů)

Milí čtenáři, určitě sledujete vliv, který mají omezení v naší společnosti na ekonomickou situaci. Literatura je specifickou součástí hospodářství, bohužel vždy, když se ocitneme v krizi, knihy oželíme jako první. Nakladatelství se snaží překonat období, kdy poklesl prodej kvůli zavřeným knihkupectvím a někteří distributoři přestali platit. Okolo stavu knižního trhu se děje hodně a my bychom vám rádi přinášeli informace, které se ho týkají. Snad vám dnes i v budoucnu pomohou rozhodnout se, jakou knihu koupit, od koho ji koupit a zorientovat se v aktivitách různých skupin. Zveřejníme tiskové zprávy, odkazy na rozhovory, články a výzvy, které by podle našeho názoru mohly být zajímavé. Pokud vy sami narazíte na relevantní text, oslovte nás prostřednictvím mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo komentáře.


 

 


 

24. 4. 2020  Příležitost k proměně. Barbora Baronová o knižním trhu za koronakrize

23. 4. 2020  Členové Českého PEN klubu posílají své texty seniorům do Domova v Havlíčkově Brodě

23. 4. 2020  Knihkupectví zkouší v době pandemie nové formáty

23. 4 . 2020  Vláda zrychlila uvolňování, velké obchody otevře už v pondělí

21. 4. 2020  Zdenko Pavelka: Nakladatelé, knihkupci ‒ kdo, jakou a proč potřebuje podporu

21. 4. 2020  Zachraň Cafe Academia

20. 4. 2020  Zaorálek dá literatuře 20 milionů. Podle svazu přitom knižní trh ztratí 2,5 miliardy

19. 4. 2020  Vytváří se iluze, že si požádáte a peníze dostanete. Neznám ale nikoho, kdo by uspěl, říká Jan Kanzelsberger

17. 4. 2020  Uklidňují mě zombieové - rozhovor s Miroslavem Balaštíkem

17. 4. 2020  Projekt Čtení ti sluší

16. 4. 2020 Ministerstvo kultury tady není od toho, aby podporovalo byznys, má jasno Zaorálek

16. 4. 2020  Chce to odvahu a najít sílu pokračovat dál, říká o knižním trhu za časů koronaviru Joachim Dvořák z Labyrintu

15. 4. 2020 Nové systémové řešení - rozhovor s nakladatelkou Karolinou Voňkovou

14. 4. 2020 Nakladatelé se bojí, že bez podpory státu nepřežijí

 


 

 

 

 

 

Tisková zpráva Knižní karanténa

 

 

 

 

 

Svaz českých knihkupců a nakladatelů ruší Svět knihy Praha 2020

 

 

 

Nechá ministr kultury padnout knižní trh?

MALÁ NAKLADATELSTVÍ SE SPOJILA A REAGUJÍ NA OCHROMENÍ KNIŽNÍHO TRHU

Podpořit - Linka 451 aneb Zachraňte knížky!

 

 

 


Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení