Aktuality

7. ročník festivalu HorrorCon

1 1 1 1 1 (0 hlasů)

Již 7. ročník HorrorConu se dočkal několika změn. Tentokrát se všichni fanoušci horroru ve všech jeho formách umění vypraví 22. října do klubu Kotelna v pražských Strašnicích a navíc přijede jeden exkluzivní zahraniční host.

 


Až z dalekého Finska se totiž přímo na náš festival vypraví místní hvězda horroru Marko Hautala. V českém překladu mu doposud vyšly 3 knihy. U společnosti Euromedia to byla Bába motyka a Šeptající dívka, které ovšem sklidily spíše rozpačité hodnocení. Jestli to bylo právě díky vydání pod komerčnější společností, těžko říci. Až teprve v geniálním Architektovi temna se naplno ukázala jeho síla. Ten se dostal na pulty knihkupectví prostřednictvím žánrového nakladatelství Golden Dog a velice brzy si získal nadšené čtenáře. Už brzy si budete moci jmenované knihy nechat podepsat nebo si poslechnout vyprávění o jejich vzniku.


Rozhodně se ovšem nebude jednat o jediné lákadlo. Tím následujícím může být třeba křest další HorrorConí antologie, tentokrát ve spolupráci s nakladatelstvím Carcosa. Žánr Bizzaro se u nás začal prosazovat zejména díky geniálnímu CarltonoviMellickovi III. My jsme se ovšem rozhodli, že by se nemělo jednat o jediného výraznějšího zástupce tohoto žánru na českém knižním trhu. Vychází tak antologie povídek věnovaná právě bizzaru. Pod názvem Bizarropolis najdete texty od Petra Stančíka, Viléma Koubka, Petra Bočka, Karla Doležala a dalších. Speciálním hostem bude sám mistr CarltonMellick III, autorem obrázku na obálce není nikdo jiný než Ed Mironiuk. V říjnu na HorrorConu tuhle parádní věc slavnostně pokřtíme. Těšit se ovšem můžete i na křty autorů Jiřího Sivoka nebo Lídy Svozilové, představit bychom měly antologii Slovenské Temno a samozřejmě se dočkáte i vyhlášení výsledků tradiční soutěže O krvavý brk.


Vedle toho nebude chybět ani další neliterární program. Hudební scénu bude zastupovat odvážný elektro-fetish projekt HierosGamos se zpěvačkou Gudrun. Budou se promítat filmy z dílen horrorových nadšenců. Užijete si maskování i netradiční výtvarné umění.


Velkou změnou je potom přesunutí celého festivalu do vhodnějších prostor. Tentokrát se na nás můžete přijít podívat do klubu Kotelna, který se nachází v ulici Služeb 3 v pražských Strašnicích. Budeme v něm mít daleko prostornější zázemí a lepší možnosti k tomu, aby se HorrorCon mohl rozvinout v ještě významnější akci.


Bohužel jsme vzhledem k mnoha okolnostem museli přistoupit i k zavedení vstupného, které je ovšem vzhledem k bohatému programu velice přívětivé. Za celý den zaplatíte pouze 200 Kč a věřte, že se vám každá koruna vyplatí.


Více informací a později i kompletní časový harmonogram nalezete na našich webových stránkách a sociálních sítích. Přijďte si užít parádní horrorovou podívanou, ne kterou jen tak nezapomenete.


www.horrorcon.cz
https://www.facebook.com/horrorconofficial/


Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení