Knižní novinky

Psychologie pro každého

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
kniha

Zajímáte se o psychologii? Pokud ano, pak máme pro vás tipy na knižní novinky z produkce nakladatelství Grada. Jsou jimi kniha Dětská řeč a komunikace o vývoji řeči a myšlení u dětí, Pětifaktorový model v psychologii osobnosti o novodobých metodách při určování typů osobnosti a Asertivita v manželství a v rodině o možnostech harmonického soužití. Psychologií se zabývá i publikace Jak flirtovat obsahující cenné rady, jak navázat novou známost.


Dětská řeč a komunikace
knihapodtitul: Poznatky vývojové psycholingvistiky
autor:  prof. PhDr. Průcha Jan, DrSc.
ediční řada: Psyché

formát: B5
vazba: V2
rozsah: 200 stran
prodejní cena včetně DPH:  249 Kč, 10,71 €
ISBN: 978-80-247-3603-7

anotace:
Málokterá schopnost člověka je tak samozřejmá, jako je schopnost dítěte naučit se jazyk a tímto jazykem komunikovat. Ačkoliv osvojování jazyka dětmi je předmětem psychologického a lingvistického bádání již po dobu více než sto let, ani dnes není tento proces dokonale prozkoumán.
Kniha objasňuje proces osvojování jazyka a rozvoje komunikační schopnosti u dětí na základě teorií a výzkumů vývojové psycholingvistiky.Seznamuje čtenáře s nejnovějšími teoretickými a výzkumnými poznatky o tom, jak vzniká a vyvíjí se jazyková a komunikační schopnost u dětí od narození a během předškolního období. Publikace je určena především studentům psychologie, lingvistiky, pedagogiky, vysokoškolským pedagogům těchto oborů a také učitelkám mateřských škol.


Pětifaktorový model v psychologii osobnosti

knihapodtitul: Přístupy, diagnostika, uplatnění
autor:  PhDr. Hřebíčková Martina, Dr., DSc.
ediční řada: Psyché

formát: B5
vazba: V2
rozsah: 256 stran
prodejní cena včetně DPH:  349 Kč, 14,99 €
ISBN: 978-80-247-3380-7

anotace:
Monografie shrnuje poznatky o pětifaktorovém modelu osobnosti, který se v posledním dvacetiletí stal v psychologii nejvlivnějším rámcem pro popis a výklad osobnosti. Pětifaktorový model vychází z lexikálních výzkumů slov popisujících osobnost. Čtenáři se dozvědí o metodách uplatňovaných při diagnostice osobnosti, jako jsou například NEO inventáře používané v České republice a na Slovensku. Autorka uvádí nové poznatky o stabilitě a shodě při posuzování osobnostních vlastností. V knize je představen i nový směr v bádání o rysech v rámci tzv. mezikulturní psychologie rysů. Publikace přináší nejen různé teoretické pohledy na pětifaktorový model osobnosti, ale také praktické poznatky o jeho uplatňování v pracovní, poradenské a klinické psychologii. Je určena studentům psychologie, psychologům zabývajícím se diagnostikou osobnostních vlastností v oblasti poradenství, psychologie práce a organizace či klinické psychologie a všem, kdo se zajímají o osobnost člověka.


Asertivita v manželství a v rodině

knihaautor:  PhDr. Tomáš Novák
ediční řada: Psychologie pro každého

formát: A5
vazba: V2
rozsah: 104 stran
prodejní cena včetně DPH:  149 Kč, 6,41 €
ISBN: 978-80-247-3659-4

-    Základní asertivní dovednosti
-    Asertivní práva a povinnosti
-    Komunikace v rodině
-    Testy a příklady

anotace:
S nadhledem, humorem a lehkostí představuje zkušený manželský poradce a osvědčený autor základy asertivity v kontextu manželství a rodiny. V laické psychologické literatuře snad nenalezneme frekventovanější téma, než je asertivita, možná proto je s ní spojeno mnoho povrchních mýtů a nefunkčních předsudků. Tomáš Novák se snaží svým originálním přístupem odhalit "lesk i bídu" návodového pojetí asertivity a představit tuto techniku jako zdroj důstojných a efektivních postupů ovlivněný především humanistickou psychologií.
Na základě situací, které jsou důvěrně známé nám všem, a prostřednictvím ukázkových rozhovorů můžeme odhalit principy chování, které nám pomohou vyvarovat se zbytečných konfliktů a žít harmonicky se svými rodiči, partnerem a dětmi.


Jak flirtovat
knihapodtitul: Navazujte kontakty s lehkostí a šarmem
autor: Deissler Nina
ISBN: 978-80-247-3705-8
formát: A5
vazba: V2
počet stran: 160
prodejní cena: 198 Kč
vydala: Grada Publishing, a.s., www.grada.cz

anotace:
Jak zapůsobit? Co říci? Jak ukázat své přednosti? Známá expertka na flirtování prozrazuje, jak snadno a šarmantně navazovat kontakty a vztahy. Odhalí tajemství, jak využívat pohledy, hlas a řeč těla při komunikaci se ženami a s muži, jaké jsou nejlepší strategie pro každou situaci a místo, jak rozpoznat správnou příležitost, jak probudit zájem a mnoho dalších cenných tipů. Díky této knížce se pro ostatní stanete partnerem, o němž sní, a budete k sobě přitahovat ty, kteří se k vám nejlépe hodí. Už se nebudete trápit kvůli promarněným příležitostem, protože flirtování se lze naučit!

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení