Knižní novinky

Adam Blade: Ferno. Ohnivý drak

1 1 1 1 1 (5 hlasů)
drak

První díl napínavé fantasy ze série Beast Quest. Šest zdivočelých netvorů ohrožuje mírumilovnou  zemi Avantii - a první z nich je ohnivý drak Ferno, který chrlí oheň, spaluje úrodu a všechno živé. Hledá se hrdina, který by netvorům v pustošení země zabránil. Je jím Tom, obyčejný vesnický kluk?



knihaVydává Albatros, 128 stran, 149 Kč. Pro děti od 7 let.

Britská série Beast Quest v současné době zahrnuje téměř padesát knih. Všem je společné to, že se odehrávají v království Avantie, které ohrožuje zlý čaroděj Malvel svými ďábelskými kouzly. Jedinou naději dávají Tajné knihy, v nichž je psáno, že se objeví neobvyklý hrdina – mladý chlapec.

V úvodní šestidílné sérii je Avantie sužována šesti netvory, kteří pod vlivem Malvelových kouzel zdivočeli. První z nich je Ferno, ohnivý drak, dalšími pak mořský plaz, horský obr, kentaur, ledový netvor a okřídlený oheň.  Všechny musí z moci zlého čaroděje osvobodit sirotek Tom, kterého k úkolu předurčily Tajné knihy. Nebude na to sám, pomůže mu dívka Elena, kůň Bouřlivák i vlk Šedivák. Ohnivého draka se jim podaří osvobodit, ale pořád ještě zbývá pět dalších netvorů. Konec jednoho příběhu je tak začátkem těch dalších…

Adam Blade není ještě ani třicátník. Jeho rodiče jsou oba učiteli historie, otec navíc amatérským malířem výjevů z historických anglických bitev. Adam vyrůstal obklopený jeho plátny, hodiny trávil fantazírováním o středověkém meči a štítu, který měl jeho otec v pracovně. Viděl se jako jeho první majitel, vymýšlel si příběhy a vytvořil i postavu neohroženého chlapce Toma. Beast Quest byl na světě. Své fantazie zužitkoval, když se rozhodl stát se spisovatelem. Svět, který stvořil, má v anglosaském prostředí  mnoho fanoušků. Pokud zrovna nepíše, navštěvuje Adam Blade rád muzea a místa starých bitev. Jeho největší vášní je šerm a fotbal.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení