Knižní novinky

Angličtina pro pokročilé

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
knihy

 

Hovořit cizími jazyky je v současné době naprostá nutnost. A základem mezi všemi cizími jazyky je bezpochyby angličtina. Anglicky se domluvíte více méně po celém světě. A pokud chcete mluvit anglicky opravdu dobře, bude to vyžadovat hodně studia a hlavně praxi.



Jestliže už nějaké ty základy anglického jazyka máte a nepovažujete se za úplného začátečníka, pak můžete pro zdokonalení vaši znalostí a dovedností sáhnout po knize Angličtina pro pokročilé 1 od Jaroslava Peprníka. Kniha je formulována přehledně do tematických celků, které jsou vždy zahájeny nejprve textem, po jehož přečtení následují cvičení. V nich si procvičíte gramatiku a porozumění textu. Součástí každé kapitoly je také slovníček pojmů a slovních spojení, která se objevila v textu – pro případ, že byste některým frázím v textu nerozuměli, můžete si je najít v tomto krátkém seznamu. Tímto způsobem si vcelku jednoduchou a přirozenou metodou osvojíte a rozšíříte slovní zásobu. Angličtina pro pokročilé je učebnice, která se ale nepoužívá na středních školách. Najdete ji spíše u vysokoškoláků, což svědčí o její kvalitě. Pan Peprník je totiž akademikem na Univerzitě Palackého v Olomouci, kde ještě přednáší.

Tento titul je ale vhodný také jako odborná literatura pro širokou veřejnost se zájmem o hlubší znalost jazyka. V úvodu knihy je přehledný obsah, z kterého vyčtete, jaké téma je v dané kapitole probíráno a také jaké gramatické jevy. Formulace textů, probíraná gramatika i slovní zásoba se řadí svou náročností na vyšší úroveň, než jakou představují středoškolské učebnice. V knize nenajdete žádné obrázky, jedná se o seriózní studentskou knihu, která má přes 400 stran. Pokud se ale touto knihou prokoušete, měli byste se řadit mezi pokročilé uživatele anglického jazyka.

Cena této publikace se pohybuje pod hranicí tří set korun. Koupit ji lze například přes mobilní knihkupectví na adrese knihkupectvi.mobi. Vyšlo také pokračování této jazykové publikace a to s názvem Angličtina pro pokročilé 2.

 

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení