Knižní novinky

Kitty Crowther se nebojí s dětmi mluvit o smrti

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Po Skříp, škráb, píp a žbluňk vydává Baobab druhou knihu autorky Kitty Crowther – Návštěva malé smrti. Po tématu dětského strachu a osamělosti otevírá spisovatelka a kreslířka těžké téma smrti.


knihaMalá smrt je nešťastná: nikdo ji nemá rád, všichni se jí bojí, lidé, které převádí do svého království, jsou smutní, vzdychají a je jim zima. Jednoho dne si ale Malá smrt dojde pro malou Evelínu a od té doby je všechno jinak.

Tereza Horváthová, šéfredaktorka nakladatelství Baobab:

"Jak s malým dítětem mluvit o smrti? Co mu říct... Kitty Crowther je přirozená vypravěčka, nebojí se dětem otevřít tak složité téma, jako je konec života, a dělá to s vrozeným citem pro dětský svět." 

O Kitty Crowther

Narodila se v roce 1970 v Bruselu švédské matce a anglickému otci. Celý život obdivovala dětskou, především britskou a skandinávskou literaturu. A protože špatně slyší, vždy ji také přitahoval svět obrazů, znaků a skrytých významů. Vystudovala Arts Plastiques v Bruselu a od roku 1994 píše a kreslí knížky pro děti. Jemně a neotřele se v nich dotýká velkých témat, jako jsou nemoc, smrt, přátelství nebo samota. Její příběhy jsou křehké, ale nepostrádají výjimečný humor. Kromě jiných ocenění je nositelkou nejvýznamnější ceny za dětskou literaturu ALMA (cena Astrid Lindgrenové).

autorBaobab již vydal:

Kitty Crowther: Skříp, škráb, píp a žbluňk

Žabáček Jeroným se bojí usínat sám. Připadá si opuštěný a ztracený a ke všemu ve svém pokoji stále slyší podivné zvuky... Něžný příběh o dětském strachu a osamělosti.

 

 

 

 

 

 

 il il  il

 

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení