Komiksy

Garfielda není nikdy dost

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
garf

Nakladatelství Crew nyní vydalo 33. knihu sebraných Garfieldových stripů z dílny Jima Davise, tentokrát s názvem Garfield žije plnými doušky. Těšit se v ní můžete na rozličná dobrodružství hlavní postavy, kocoura Garfielda, spolu s jeho páníčkem Jonem Arbucklem.



komiksFanoušci kocoura Garfielda už asi tuší, jaké příhody budou v komiksu obsaženy. Samozřejmě tu bude hlavně řešen vztah mezi kocourem a jeho pánem, který svého mazlíčka nezvládá. Garfield toho samozřejmě rád využívá ve svůj prospěch, a tak neváhá udělat si třeba z Jonova kartáčku na zuby škrábátko na záda nebo překazit mu několikrát za sebou rande. Dokazuje tak na každém kroku pravdivost svých slov: „Kočku nevycvičíte. Kočka vycvičí vás.“ A nebo také: „Kočky jsou záhadná stvoření. Kdysi dávno někdo ztratil návod k jejich použití.“

Garfield se chová majetnicky nejen k Jonovi, ale také k potrhlému psovi Odiemu. Toho neustále pokouší, nečastěji tím, že ho odněkud shazuje nebo že ho „přátelsky“ nakopne (třeba ze soboty si Garfield udělá den kopání Odieho přes celou místnost). Tentokrát se do popředí dostává i Odieho jazyk, třeba když má Garfield noční můru o jeho délce nebo když mu ho – tentokrát ne ve snu, ale ve skutečnosti (tedy té komiksové) – nechá ztuhnout za pomoci škrobu.

Ke slovu se více dostávají i další okrajové postavičky, třeba kocour Béda, který navštěvuje „soukromou Garfieldovu školu“, nebo starý známý Nermal, utahující si z Garfieldova pokročilého věku (zde jen prozradím, že Garfield bude v jednom stripu slavit své narozeniny; neprozradím ale kolikáté). Velká část stripů se zabývá i Garfieldovým a Jonovým soužitím s dalšími tvorby, a to s myškami, mouchami a především pavouky.

Dá se říci, že název této knihy je skutečně výstižný, ačkoliv by se dal aplikovat na všechny části komiksové série. Garfield je kocour, který si užívá života každým dnem. Sice je občas pesimisticky naladěný (především když musí ráno brzo vstávat), ale jinak si dělá vždy jen to, co sám chce. Miluje spánek, dobré jídlo, televizi, Jonovo oblíbené křeslo... a samozřejmě i svého plyšového medvídka (tentokrát se však objevuje ve stripech minimálně). Volné chvilky tráví samozřejmě i kočkováním se svým páníčkem, hrou karet s myškami nebo pobíjením otravných pavouků novinami (pro ochránce zvířat mám uklidňující zprávu, že ve stripech žádný pavouk ani jiné zvíře k újmě nepřijde, neboť tito vždy všechny Garfieldovy pokusy o zneškodnění přežijí).

Komiks Garfield žije plnými doušky úspěšně navazuje na předchozí díly, a tak jej vřele doporučuji všem milovníkům tohoto chlupatého kocoura a jeho příběhů, u nichž se skvěle pobavíte.

il


„Tma, déšť, deprese... To můžeme jít klidně zpátky do postele.“
„Ideální počasí.“

„Psi mají jednu chybu. Nedají se vypnout.“


Komiks Garfield žije plnými doušky vydalo nakladatelství Crew

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení