Komiksy

Garfield je stále při chuti

1 1 1 1 1 (1 hlas)
garfield

Milovníci Garfielda se nedávno dočkali již 34. knihy sebraných Garfieldových stripů, a to díky neúnavné práci nakladatelství Crew, které nás zásobuje stále novými dobrodružstvími tohoto jedinečného kocoura. Kniha tentokrát nese název Garfield krmí zvěř a opět se při jejím čtení pořádně pobavíte.



komiksGarfield se opět přestavuje jako věčně líný kocour, který nemyslí na nic jiného, než jak „zpříjemnit“ život svému majiteli Jonovi a psímu kamarádu Oddiemu. Tyto parťáky, kteří vedou s Garfieldem věčné boje ať o oběd, nebo o zbrusu nové ponožky, doprovází již tradičně další obyvatele Jonova domu. Jde zejména o otravné myšky, které si v tomto dílu například usmyslí postavit vlastní vinný sklípek, nebo pavouci, které na rozdíl od myší nemají takové štěstí a většinou skončí rozplácnutí novinami (což je pro Garfielda veliká zábava). Někteří z těchto tvorů tentokrát dostanou dokonce jméno, v jednom stripu například vystoupí pavouk Lorenzo Garbanzo nebo otravná myš Herman Škůdce.

„Přírodu už nelze nijak vylepšit.“
„Máš pravdu, Jone. Jedině, že by se tu postavil stánek s párky v rohlíku.“


Méně otřelými motivy jsou v této knize například Garfieldova noční můra o kafákovi a kávovém zrně nebo mluvící váha úpící pod Garfieldovou tíhou. Této váze se ani nemůžeme příliš divit, protože Garfield – stejně jako v předchozích dílech – sní cokoliv, co se mu dostane do cesty. Kromě tradičního popcornu, tvarohového koláče či sekané se šlehačkou to je například Jonova rybička či květiny. Ukáže se ale, že se tlustý kocour o jídlo rád podělí třeba se Santou Klausem, kterému místo tradičního mléka s cukrovím připraví kotletku s šálkem kávy.

„Řekl bych, že někde uvnitř mě je hubený kocour. A ten má hlad.“


Myslím si, že tato kniha stripů nabízí skvělé počtení právě před vánočními svátky, neboť jsou v  ní obsaženy příhody právě z tohoto období. Uvidíte, jak se Jonovi nedaří ozdobit vánoční stromeček, nebo jaký dárek dostane Garfield od Jonovy matky. Samozřejmě neschází ani oslava příchodu nového roku...

„Tři věci nepřijdou nikdy dost rychle. Narozeniny, Vánoce... a dodávka pizzy do domu.“


Knihu Garfield krmí zvěř doporučuji všem fanouškům Garfieldových příhod. Určitě se při čtení zasmějete, a tak si zlepšíte náladu v těchto dnech plných předvánočního shonu.

garfield


Komiks Garfield krmí zvěř vydalo nakladatelství Crew

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení