Komiksy

Garfieldova show pokračuje

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Už dříve jsme vás informovali o nové ediční řadě, kterou vydává komiksové nakladatelství Crew (článek naleznete ZDE). Jde o Garfieldovu show, která se nyní rozrostla o další díl s podnázvem Kočičí příšera a další příběhy. V ní se můžete těšit hned na čtyři nové příběhy s kocourem Garfieldem v hlavní roli.



komiksNejdříve zavítáte na soutěž o nejlepší domácí zvíře roku, jejíž výherce si bude moci odnést talíř obřích lasagní. Je vám asi jasné, že tato výhra nenechá nikoho chladným, zejména ne Garfielda, milovníka této italské pochoutky. V soutěži bude mít ale silnou konkurenci, zejména svého soka Nermala. Kdo z nich bude roztomilejší a zaujme porotu? To se dozvíte v prvním příběhu s názvem Zvířecí soutěž.

O tom, že se fantazie tvůrců nezastaví před ničím, se přesvědčíte v Kočičí příšeře. Zde se budou muset mít všichni Garfieldovi přátelé na pozoru před hrůzostrašným tvorem, který je až nápadně podobný Garfieldovi. Snad s výjimkou zubů, které má o něco větší. Jak dopadne souboj mezi Garfieldem a Kočzillou? A kdo nakonec skončí v kleci? To se dozvíte ve vtipném závěru, který nebude mít ani vítěze, ani poraženého.

K italským pochoutkám se tvůrci komiksu vrátili v příběhu Perfektní pizza, v němž bude mít Garfield důležitý úkol: zachránit pizzerii pana Vita. A to samozřejmě za odměnu v podobě výborné pizzy. Slabším povahám bude pít krev hlavní hrdina příběhu Král Nermal, který se nastěhuje k Jonovi přes nelibost místních mazlíčků.

Jak vidíte, motivy jednotlivých příběhů jsou poměrně jednoduché. Garfield se v nich projevuje stále jako bručoun, který miluje jen sebe a své okolí rád přivádí k šílenství. Jeho největší zálibou je dělat všem naschvály, nacpat si co nejvíce své bříško a pak si spokojeně lehnout na oblíbené křeslo.

Jednoduchost příběhů tu je však na místě, protože jde o komiks určený pro nejmenší čtenáře. Ti jsou ostatně na obdobné příběhy navyklí z televize, kde jsou v současné době vysílány příhody z Garfieldova života přesně ve stylu Garfieldovy show.

Na rozdíl do klasického komiksového Garfielda tu nejde o krátké černobílé stripy, ale o delší příběhy, které jsou provedeny ve 3D, navíc barevně. Zarytým vyznavačům klasiky může tato grafika připadat jako zneuctění Garfieldovy památky (pokud tak můžeme mluvit o někom, kdo je stále mezi námi), podle mě jde spíše o snahu vyhovět poptávce na komiksovém trhu pro děti. Většina malých čtenářů totiž dá přednost tomu, co je hodně barevné, 3D provedení je pak pro ně jen plus navíc (ano, tento trend v dnešní době u malých hodně „frčí“, což můžeme vidět i na stále přibývajících filmech, na které v kině pohlížíme před 3D brýle).

Komiks doporučuji malým čtenářům, kteří si oblíbili stejnojmenný televizní seriál a rádi by se s Garfieldem seznámili i v knižní, tedy komiksové podobě. Dospělí čtenáři by raději měli zvolit ironičtější sérii stripů, která rovněž vychází u nakladatelství Crew.

il


Komiks Garfieldova show č. 2: Kočičí příšera a další příběhy vydalo nakladatelství Crew

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení