Komiksy

Jsou tu nová pravidla Hellʹs Kitchen

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Čeští fanoušci komiksu se konečně dočkali vydání druhého dílu Daredevila: Muže beze strachu. A už nyní musím předeslat, že se tento komiks, napsaný pod taktovkou samotného Briana Michaela Bendise, nesmírně povedl...



komiksPříběh začíná ve chvíli, kdy Daredevil zachrání před řítícím se nákladním autem slepou dívku jménem Milla Donovanová. Ta se stane jeho spřízněnou duší, a to natolik, že jí vyzradí, kým ve skutečnosti je. To zase takovým překvapením nebude, protože už to stejně ví celé město, jen to dosud nebylo podloženo spolehlivými důkazy. Ostatně to bylo vlastně hlavní náplní prvního dílu, v níž se toto překvapivé odtajnění odehrálo. Daredevil se nyní dostává na zásadní rozcestí. Buď zanechá dráhy superhrdiny a bude se zcela věnovat své právnické kariéře a mít dostatek času na svou novou lásku, nebo bude dál noc co noc dávat všanc svůj život v boji proti neřádům z celého města. Ty zde zastupuje zejména zákeřňák Owl se svou bandou a také postava, která se tu objeví poměrně nečekaně, avšak která hrála hlavní part v předchozím dílu. Která to bude, to neprozradím, abyste měli aspoň nějaké překvapení.

Ve druhém dílu se do popředí dostává prostředí Hell’s Kitchen. Jde o hlavní sídlo místní mafie, do níž však rádi zavítají i nejrůznější vyhnanci z celého světa, nově například členové jakuzy. Možná byste si řekli, že existuje poměrně snadný lék na tuto bolístku moderního světa – pořádně to tam vyčistit, třeba i za použití násilí. Jenomže tu žijí i nevinní lidé, navíc má k této čtvrti Daredevil řadu krásných vzpomínek na zde prožité dětství, a tak se snaží toto místo vyčistit od zdejší verbeže a vybudovat tu bezpečnou zónu. Je lákavou představou prohlásit se za místního vůdce, který má právo stanovit nová pravidla. Jenomže se ukáže, že právě to může vyvolat novou vlnu násilí... Komiks nabízí možnou alternativu toho, co by se stalo, kdyby se někdo ujal vedení v problémových místech a zakázal jakoukoliv formu zločinu. No jen si to přestavte... Že bych už slyšela hlasy, že jde o diskriminaci?

Komiks se dotýká řady bolavých míst moderní společnosti. Zároveň je skvělou zábavou pro ty, kteří mají rádi čtení o boji mezi dobrem a zlem. A to o boji, který se může dít dennodenně, protože padouchové tu mají podobu „obyčejných“ obchodníků s drogami, dealerů, pasáků... tedy těch, kteří žijí i mezi námi. Jen nám tu bohužel schází ti superhrdinové v maskách...

Komiks doporučuji všem čtenářům majícím rádi kvalitní příběhy, které nebrousí jen po povrchu problémů dnešního světa, ale jdou do hloubky a nutí čtenáře se zamyslet. Zároveň jej doporučuji těm, kteří se rádi pokochají mistrovskou kresbou Alexe Maleeva.

il


Komiks Daredevil: Muž beze strachu 2 vydalo nakladatelství BB art

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení