Komiksy

Plačící drak, to je akční komiks s prvky erotiky

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Čeští čtenáři se v poslední době konečně seznamují s uměním japonské mangy. Nakladatelství Crew totiž začalo vydávat několik sérií tohoto druhu komiksů, a to Naruto, Zápisník smrti (Death Note) a Plačícího draka (Crying Freeman). Právě poslední jmenovaná série se nedávno dočkala druhého dílu. Pojďme se na něj nyní blíže podívat.



komiksDěj začíná v okamžiku, kdy se krásnou Emu Hino pokusí zabít banda nájemných vrahů. Jde totiž o dívku, na kterou byla vypsána obrovská odměna, a tak ji hledá celé Japonsko. Vypátrat se ji snaží vdova po místním mafiánovi, která nedokáže přenést přes srdce, že by zůstala manželova smrt nepomstěna. Naštěstí je křehké Emu stále v patách také její milenec Freeman zvaný také Plačící drak, který ji dokáže zachránit před jakýmkoliv nebezpečím. Sám je totiž nejlepším vrahem tajné organizace Sto osm draků.

Dá se říci, že je Freeman nepřemožitelný, o čemž se ve druhém dílu lehce přesvědčíme. Tentokrát se mu postaví do cesty jak cizí zabijáci, například smyslná Kiche oděná v lehce elektrickém oblečku, nebo (už o něco méně smyslná) Paj Ja Šan, obtloustlá ženština, která touží stanout v čele Sto osmi draků. Tato postavička (pokud zde vůbec mohu užít toto zdrobnělé slovo) se překvapivě stane důležitou osobou, doprovázející pak Freemana i do třetího dílu. Jak se bude její úloha dál vyvíjet, se můžeme zatím jen dohadovat.

Důležitou proměnou v tomto příběhu projde postava Emu Hino. Ta byla dosud spíše ušlápnutou myší, která slepě následovala svého milého na strastiplné cestě plné mrtvol. Nyní se však ukáže, že si skutečně zaslouží být ženou Plačícího draka, když se rozhodne pro dobrovolnou smrt raději, než aby skončila v rukou pronásledovatelů. (Čtenáře zde musím uklidnit, že jde naštěstí jen o test její loajálnosti vůči organizaci, nikoliv o skutečný odchod z tohoto – nebo spíše komiksového – světa.) Proměna je tu symbolizována i rituálem, kterým Emu projde, a to potetováním těla obrázky tygra. Svou statečností si tato dívka získá všechny ve svém okolí, a tak se může stát Freemanovou zákonitou ženou. Jenomže jejich společná cesta životem nemá zrovna na růžích ustláno...

Čtenáře ve druhém dílu čeká řada akčních situací, v nichž se mohou těšit na souboje muž proti muži i na hromadné bitky. Probíhat budou na ulicích i v interiérech klasických japonských stavení, také na úpatích vysokých hor, pod mořskou hladinou nebo nad ní na ponorce. Autoři Kazuo Koike a Rjóiči Ikegami opět ukázali světu, že zvládají vskutku bravurním způsobem propojit napínavé honičky a souboje spolu s erotickými pasážemi, které vynikají něžnou smyslností.

Druhý díl stejně jako ten předchozí končí uprostřed dalšího napínavého dobrodružství, na které se Freeman spolu se svými blízkými vydává. Jak to vše skončí, ukáže až třetí díl. Za všechny příznivce mangy doufám, že se ho dočkáme co nejdříve.

Komiks Plačící drak 2 vydalo nakladatelství Crew

il

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení