Komiksy

Bez Garfielda by byla nuda

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Milovníci veselých historek věčně ironického kocoura Garfielda a jeho bezradného páníčka Jona se dočkali dalšího dílu sebraných stripů, tentokrát s pořadovým číslem 36. Nový sešit nese název Garfield posiluje, ale nemusíte se bát, že by všemi oblíbený kocour, typický svou slabostí pro dobré jídlo a lenošení, začal držet dietu nebo že by si zamiloval posilovnu. Naopak. Garfield se vám opět představí v plné parádě v řadě typických situací a s velikou zásobou vtipných hlášek, které má vždy po ruce, tedy vlastně po pracce.



komiksCo vás v 36. sešitu možná překvapí, je ne moc častý motiv Jona a Garfielda na dovolené. Oba jedou k moři, kde si užijí zejména opalování na pláži a sledování krásných dívek. Je vám ale jasné, že žádná z nich nepodlehne kouzlu chudáka Jona, který se tedy ani protentokrát nedočká vytouženého rande. Ostatní příhody jsou více méně čtenářům známy z dřívějších sešitů. Věčně se recykluje téma diety, obžerství, sledování televizních pořadů (třeba pohádky Jak výběrčí dálničních poplatků Antonín Osolsobě zachránil Vánoce), nenáviděného pondělí, hrátek s akvarijními rybičkami a jinou zvířenou, Vánoc atd. Přestože by si mohli čtenáři, kteří dosud Garfieldovy komiksy nečetli, myslet, že opakování těchto zažitých scének může být nudné, opak je pravdou. Autoři dokáží nemožné, a to pozměňovat jednotlivé stripy téměř donekonečna díky vtipným komentářům, které dodávají minipříběhům novou tvář. Ostatně někdy k tomu stačí málo, místo dodání neotřelého textu třeba jen pozměnit výraz v Garfieldově obličeji.

Kromě hlavního hrdiny se můžete těšit na další zvířecí kamarády, mezi nimi na uslintaného Odieho a jiné psy z okolí, které Garfield neustále dráždí, a to někdy ke své újmě. A také na drobňoučké obyvatele, s nimiž Jon ke své nelibosti sdílí svůj domov. Mezi nimi to je nově stonožka, která nejdříve přivádí Garfielda k šílenství, ale pak skončí podobně jako většina hmyzu v jeho okolí, tedy rozplizlá na stole. A nebo blecha Berta, jež hledá nový objekt vhodný pro parazitování a za tímto účelem si vyhlédne chudáka Garfielda. Neschází ani roztomilé myšky koledující si za své vylomeniny o pořádný průšvih; tentokrát si třeba u své díry postaví sněhuláka z kopečků Jonovy zmrzliny. Hrátek se sněhuláky se dočkáte v tomto čísle ostatně vícekrát...

Z vedlejších postav z lidské říše se tentokrát projeví více jen servírka Irma, vždy dobře naladěná, ale svým nebohým zákazníkům stále předkládající nechutné blivajzy. Nově se třeba před Jonem a Garfieldem vytasí pořádně uleželým sýrem, který před půl rokem zapomněla v autě a teď ho použila jako hlavní ingredienci v cheeseburgeru. Dokážete si představit, jak oběma nebožákům zhořklo sousto v ústech, když jim toto Irma sdělila. Dobrou chuť!

Nový sešit vřele doporučuji všem, kteří podlehli kouzlu stripů s Garfieldem a ve své sbírce mají už několik kousků z dřívějších vydání. Samozřejmě je komiks vhodný i pro ty, kteří by se rádi teprve seznámili s dobrodružstvími ironického kocoura a jeho přátel. Určitě se čtením pobavíte a přijdete na jiné, veselejší myšlenky.

Na závěr připojuji malou ochutnávku z nepřeberného množství vtipných gagů:

Jon: „Jestli přibereš ještě gram, už se nebudeš moct hýbat!“
Garfield: „Vida. Další výhoda.“

Jon: „Dneska večer mám rande! Přemýšlím, co bych jí měl dát.“
Garfield: „Co třeba náskok?“

Garfield o svém denním programu: „Ach jo. Další den plný dřiny. Nemá cenu to oddalovat. Radši se do toho hned dám. Někdo se na ty kreslené seriály dívat musí.“

Komiks Garfield posiluje vydalo nakladatelství Crew

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení