Komiksy

Simpsonovi jsou stále při síle

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Simpsonovi jsou světovým fenoménem. Nejen že si získali televizní svět v podobě animovaného seriálu, ale bodují dokonce i ve světě komiksů. V České republice už několik let vychází série se Simpsonovými v hlavní roli a zdá se, že se těší stále veliké oblibě u čtenářů. Není tedy divu, že jsou vydávány nejen nové sešity, ale hojně i přetisky těch starších. Dnes se zaměříme na jeden z úspěšných dílů se jménem Simpsonovi: Simpsoráma.



komiksJak je tomu u klasického komiksu této řady zvykem, obsahuje čtyři delší a čtyři kratší příběhy společně s bonusy, jako je např. seznam s názvem Top 40 Neda Flanderse (jde o přehled všeho, co Flanders miluje, kromě rodiny je to např. reverend Lovejoy nebo sekačka Pažitzmiz MX-7 Bedřich Trávník), inzeráty (např. na workshop se slibným názvem Vyber svému vnitřnímu dítěti dobrou školku) nebo doplňovačka, po jejímž vyplnění se pod vašima rukama objeví hlava pana Burnse.

Pojďme se však podívat na to, co vás zajímá nejvíce, a to na dějové příběhy. V prvním z nich Padlý Flanders se vám představí pánbíčkář Ned v poněkud jiné podobě, než jak jej známe, a to jako zloun, který nosí tričko s nápisem „Mám hloupou ženu“ nebo krade malým dětem zmrzlinu. Že v tomto popisu nepoznáváte postavu jménem Flanders? Pak se pusťte spolu s McBainem do vyšetřování, abyste zjistili, co stojí za touto překvapivou proměnou. V příběhu Přežijí ti nejtlustší je rodina Simpsonovic zavřena do živé laboratoře za účely výzkumu biosféry (zde připojím Homerovu originální hlášku, kterou pronese v reakci na tento výzkum: „Pipkosféra! Juhů! Konečně je ve městě další striptýzovej klub!“). Vše by možná probíhalo v poklidu, kdyby společně se Simpsonovými nebyla do biosféry nastěhována i rodina Flandersů. Ve třetí hříčce Autorská práva nebo život! se Bart chopí pera a vytvoří komiks, který se stane trhákem, ovšem bez vědomí veřejnosti, že by byl autorem malý chlapec. Bart se bude muset vypořádat s dvojicí mužů, kteří mu námět na komiks ukradli. Čtveřici hlavních příběhů uzavírá Dědictví aneb d’oh, v němž Homer získá práci snů – bude šéfovat pivovaru. Ukáže se ale, že  to není práce vůbec jednoduchá....

V komiksu se můžete těšit na originální příhody ze života Simpsonů i jejich potrhlých sousedů, na řadu vtipných situací i hlášek. Doufám, že se při čtení pobavíte stejně jako já.

Na závěr připojuji hlášku ředitele Skinnera o tvůrcích komiksů: „Tvorbou komiksů se zabývají jen nezralí dospělí bez smyslu pro mravopočestnost!“ Nezbývá než si představit vysmátého Nelsona, jak ukazuje na tyto tvůrce a vydává ze sebe své legendární: „Cha, chá!“

Komiks Simpsonovi: Simpsoráma vydalo nakladatelství Crew

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení