Komiksy

Návrat posledního Czarniana

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Nakladatelství Crew připravilo pro své skalní fanoušky veliké překvapení. Nedávno vydalo soubor komiksových příběhů, které už byly beznadějně rozprodané. Jde o soubor s nejnebezpečnějším nájemným zabijákem celé galaxie v hlavní roli, který je známý svou brutalitou a šílenstvím. Už víte, o kom je řeč? Napovím vám: je to poslední Czarnian, který si svou přezdívku zasloužil jednoduše vyhlazením vlastní planety.



komiksUž vás nebudu napínat. Oním drsňákem je Lobo, největší komiksový pošuk všech dob. V knize Lobo: Kostěj nesmrtelný se vám představí ve čtyřech legendárních příbězích, v nichž ho scénárista Alan Grant s partou kreslířů představí v různých bizarních situacích. Pojďme se tedy podívat, které příhody se do tohoto souboru dostaly.

Prvním z nich je Pěkně prstatej propadák, který uvítá zejména mužská část čtenářstva. Ze stránek na vás bude vyvalovat silikonová poprsí několik krásek usilujících o titul Miss Voluptua. A jakou roli sehrál v této soutěži Lobo? Přece tu nejdůležitější. Má za úkol ochránit krásky před různými aktivisty, např. před členy skupiny bojující za mravnost, před androidkou hlásající práva robotů nebo před vetřelcem, v nějž se promění jedna z finalistek. Zdá se vám to jako pěkná šílenost? To také je, navíc zde výčet podivných bytostí ohrožujících hladký průběh soutěže nekončí. Nechte se ale překvapit. Jen vám napovím, že nic není takové, jak se zdá, a že se i Lobo může nepěkně napálit.

Druhý příběh Gauneři vám odhalí Lobovu temnou minulost. Nejen že se dozvíte o jeho vražedném dětství, ale i to, že se pravidelně pere se Supermanem nebo že zabil Santa Clause. V povídce Lobo dobývá Hollywood se pak bude modrý neurvalec s rudým pohledem snažit dobýt filmová plátna, dočkáte se také Kelly Family, Medvídka Pú nebo gigantického King Konga (i když n jen v u některých zde jmenovaných půjde jen o scestné představy filmařů posedlých po slávě). Čtyřlístek příběhů uzavírá Kostěj nesmrtelný, v němž Lobo vstane doslova z mrtvých, aby pak v podobě kostlivce bojoval proti hordě masožravých šneků i proti rozzuřeným psům.

Jak vidíte, komiks Lobo nebude pro každého čtenáře. Doporučuji ho jen pošahancům, kteří mají z komiksových postav nejraději psychopaty rozsévající kolem sebe zkázu spolu s nezapomenutelnými hláškami. Lobo je prostě postava, kterého si jedni z vás zamilují, jiní ho budou nadosmrti nenávidět. Záleží na vás, zda se dokážete přenést přes morbiditu prvotně vyprávěného a spatřit za zakrvácenou destrukční scénou výsměch hozený do tváře fádní realitě. Zkuste a uvidíte. 

Podle mě se autorům komiksu podařilo vytvořit zábavnou knihu, která postrádá jakoukoliv logiku. Je postavena na hromadění absurdních situací s nezapomenutelnými postavami, na oslavě mužské maskulatury, alkoholu, rocku a sličných krásek s pochybnou pověstí. 

Pokud si myslíte, že by se vám mohl Lobo líbit, neváhejte s pořízením komiksu. Máte nyní možnost obohatit svou knihovničku o jedno z dalších zásadních děl světového komiksu. 

Komiks Lobo: Kostěj nesmrtelný vydalo nakladatelství Crew

il


 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení