Komiksy

Hrdinové ultimátního vesmíru bodují

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Zdá se, že fanoušci komiksů v naší malí zemičce dokázali ocenit snahu nakladatelství Crew o vydávání pravidelného dvouměsíčního s hrdiny ultimátního vesmíru. Díky tomu se řada Spider-man a spol. rozrůstá každého druhého měsíce o nové číslo. Dnes si představíme v pořadí již páté a šesté pokračování se Spider-manem a X-meny v hlavní roli.



komiksV pátém čísle se Peter Parker stane součástí Daily Bugle. Chce tak alespoň částečně pomoci tetě May po smrti strýčka Bena, aby nemusela táhnout celou domácnost z jednoho platu. Přitom si Peter uvědomuje, jakou moc mají média. Ta pravidelně Spider-mana označují za kriminálníka, a to přesto, že vlastně stojí na straně spravedlnosti. V tuto chvíli je na stopě Kingpina, který si získává na svou stranu stále více lidí díky charitě a hraní si na andílka. U X-menů pak nacházíme zatím kompletní tým, navíc rozrostlý o Icemana. Nově se k nim připojí i Wolverin, který je však do jejich tábora vyslán úhlavním nepřítelem profesora Xaviera – Magnetem. V týmu to začíná vřít nejen kvůli novému členu Wolverinovi, ale i kvůli zvyšující se nevoli lidí vůči mutantům.

V šestém dílu bude moci Spider-man srovnat své superhrdinské schopnosti s Kingpinem a jeho pomocníkem Electrem. Přitom se mu stane to nejhorší, co se může superhrdinovi stát. Co, to vám nepovím. Jen prozradím, že Spider-mana nyní dokonce stíhá policie za vraždu jednoho z Kingpinových poskoků. Také tu bude řešen spor s krásnou Mary Jay, která se snaží získat Peterovo srdce (aneb trocha romantiky nikdy neuškodí). X-meni pak překvapí Cyclopovou změnou názorů, když se rozhodně odejít z vlastního týmu a přidat se na k nepříteli. Začíná skutečná válka, v níž půjde o to, zda Zemi ovládnou lidé, nebo mutanti. Oba příběhy v šestém čísle končí uprostřed rozběhnuté akce v tom nejnapínavějším okamžiku. Uvidíme, co si tvůrci připravili v dalším pokračování.

komiksSložení komiksů zůstává nezměněno. Po předmluvě Jiřího Pavlovského, který se dokonce pokusil o veršování nebo o srovnání komiksového dvouměsíčníku s Bleskem, začíná hlavní část. Polovinu vyplňují dva sešity se Spider-manem, druhou polovinu dva sešity s X-meny (ti nahradili dřívější Fantastickou čtyřku, ke které se ale možná redakce Crwe jednou vrátí, uvidíme). U každého příběhu je v úvodu rekapitulace předchozího děje, takže se nemusíte bát, že byste nepochopili nové události. Tedy alespoň já jsem za toto připomenutí ráda, protože po dvou měsících si skutečně nevzpomínám na mnohé podrobnosti, které se mohou ukázat být nyní důležitými. V závěru knihy je pak vyhrazen prostor pro listárnu (a posílat připomínky, podněty a jiné dopisy se vyplatí, protože redakce slibuje jako odměnu skvělé komiksy ze své produkce). Někdy bývají do čísla vloženy různé speciály, v šestce to je například historie X-menů.

Stručně a jasně, jde o již zavedený dvouměsíčník, který si doufám najde i cestu k vám, pokud jste milovníky komiksů. Nejen že se na jeho stránkách dobře odreagujete a pobavíte, ale můžete se těšit ze zcela nového zážitku při čtení známých příběhů, které jsou tu však vyprávěny v novém kabátě, a to nejen ve smyslu modernější kresby a použitých barev, ale i četných překvapivých inovací.

Komiks Ultimate Spider-man a spol. 5 a Ultimate Spider-man a spol. 6 vydalo nakladatelství Crew
il

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení