Komiksy

Brutální historky ze Springfieldu

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Milovníci čarodějnických speciálů komiksové série Simpsonovi už určitě zaregistrovali, že je na světě nový díl s podnázvem Hokus pokus brutalběs. A musím už v úvodu říci, že jde o díl velice povedený! Tvůrci v čele s Danem Breretonem, Jill Thompsonovou nebo Scottem Shawem si totiž dali záležet na originálnosti vyprávěného i kresleného, ostatně jak už to u čarodějnických speciálů bývá zvykem.



komiksKomiks přímo přetéká vtipnými příběhy. Simpsonovi se v nich představí v parodii na trilogii Pán prstenu nebo jako duchové, kteří budou muset ze svého domu vyhnat řadu nezvaných hostů. Homer si také pořídí klaunské auto, které ho promění ve vytuněného vandala v podobě lochneské příšery. K Simpsonům se připojí i další oblíbené postavičky ze Springfieldu, například Vočko aplikující poněkud morbidní způsob, jak se vypořádat s dlužníky ve své hospodě, nebo doktor Nick Riviera, který vám přiblíží svou hrůznou praxi v nemocnici hrůzy. Nebudou samozřejmě scházet ani další hrdinové, např. pan Flanders coby starý známý Rozparovač nebo Apu, který vám zaveršuje příhody z Kwik-e-martu. Dále to budou upíři, mimozemšťané nebo velký gumový medvídek, který pohltí malého Barta. 

Už se vám z těchto nesmyslů dělají mžitky před očima? Tak to je správně! Čarodějnický speciál si totiž klade za cíl přinést co nejvíce nesmyslných historek, které nemají žádný hlubší smysl, pouze vás mají pobavit. A pokud jste stejní blázni jako já a umíte se odprostit od nutné šedi reálného světa, pak můžete odletět do říše fantazie (nebo spíše fantasmagorie), kterou vám tento komiks předestírá. Bon voyage.

V komiksu jsou kromě delších nebo kratších příběhů vsunuty i různé bonusy, jako bohaté reklamy na různé nezbytné vylepšováky nebo na film s Nedem Flandersem v hlavní roli. Zaujala mě také přehlídka Komiksákových nejpovedenějších převleků, v nichž dal vyniknout nejen své fantazii, ale zejména velkému pupíku (zkuste si tuto postavu představit v nasoukaném kostýmu Supermana). I když většinou podobné hrátky přeskakuji, zde jsou skvěle zakomponovány a navíc natolik vtipně provedeny, že jsem musela přečíst každou bublinu a dopodrobna prohlédnout každou skicu. Tvůrcům tohoto povedeného čarodějnického speciálu tleskám a doufám, že jejich fantazie vytvoří i příště podobné příběhy, v nichž by se mistrně snoubilo komické s hororovým.

Komiks doporučuji všem milovníkům série Simpsonovi, kteří se určitě nemusí bát, že by se u tohoto dílu nezasmáli. Varování: komiks není určen pro škarohlídy a hledače hlubokých pravd.

Komiks Simpsonovi – Čarodějnický speciál: Hokus pokus brutalběs vydalo nakladatelství Crew

il

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení