Komiksy

Komiksová řada Ultimate Spider-Man a spol. se rozrůstá

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Příznivci ultimátního vesmíru se dočkali dalších čísel komiksového dvouměsíčníku, který si vzalo pod svá křídla nakladatelství Crew. V dnešní recenzi se blíže podíváme na sedmé a osmé číslo, v němž na nás čekají další příhody Spider-Mana a X-menů.



ilU šťastné sedmičky nás zaujme už obálka časopisu. Šklebí se na nás z ní Magneto, postava X-Menů, což je svědectvím o tom, že nakladatelství už vše nevsází na populárního pavoučího muže, ale že si čeští čtenáři patrně oblíbili i komiksovou řadu, která vyplňuje druhou polovinu časopisu. Ze změn je to ale tak vše, mimochodem hlavní stranu osmého čísla už opět okupuje starý dobrý (ale pořád ultimátní) Spidey. Obsah je nezměněn, tzn. nejdříve si můžete přečíst předmluvu J. Pavlovského, opět napsanou popularizujícím stylem připomínajícím v sedmičce poslání časopisu apod. a v osmičce naopak novinky, které vyjdou v Crwi. Poté následují dva sešity Spider-Mana a dva sešity X-Menů. A vše završí prostor pro vaše dotazy (samozřejmě i s adekvátními odpověďmi od nakladatele).

To, že je struktura a náplň časopisu téměř nezměněna, je však jen k dobru věci, protože se už od prvního čísla ukázalo, že čeští komiksoví právě něco takového potřebují. Časopis nabytý dobrými komiksy bez zbytečných rubrik navíc, které by stejně zůstaly u většiny recipientů bez povšimnutí. Takže se podívejme blíže na to, jak se příběhy v těchto dvou číslech vyvíjí....

Spider-Man dokončí prácičku, kterou začal u Kingpina, aniž by nakonec ztratil hlavu (doslovně) nebo jinou část svého těla. Podaří se mu s Kingpinem husarský kousek, který mu dodá odvahy přiznat blízké osobě svou tajnou totožnost. Která postava to je, neprozradím, jen napovím, že dojde i na první pusu. No teď už je to asi jasné, že? Na scéně se však objevuje nový nepřítel v podobě doktora Octopuse, jenž je dalším mutantem vzniklým po havárii v Osbornových laboratořích. ilMezitím je na Peterově škole zadán úkol, aby se žáci vžili do rolí superhrdinů nebo mutantů. Svět se tak začíná zajímat o tyto tvory, kteří v některých vzbuzují strach, v jiných úžas. A co hlavní postava Petr Parker? Ten si dál užívá svých superschopností a puberťáckých starostí. Děj se tak plynule vyvíjí dál, ke konci osmého čísla ale dochází ke zvratu, který poukáže na krutost již zmíněného doktora Octopuse. A jak to bývá, vyprávění je opět přetrženo v nejlepším, takže čtenář nebude moci jinak než se těšit na pokračování.

K velkému zvratu dochází v příběhu X-Menů. Škola se dostane do velkého nebezpečí kvůli pokračujícímu Projektu X. Všichni studenti i s doktorem Xavierem jsou zajati, z vězení na první pohled není úniku. Snad jim pomůže Wolverine, který však není k nalezení. Navíc se do příběhu zaplétá S.H.I.E.L.D. s plukovníkem Nickem Furym v čele a různé vládní organizace, zvláště ty tajné, které vedou výzkumy na mutantech. Sedmé a osmé číslo potvrzuje, že X-Meni byli dobrou volbou pro vydání, protože přitáhnou čtenáře všech věkových kategorií. A já se musím přiznat, že mě jejich pokračování začíná zajímat víc než u Spider-Mana. X-Meni začínají bodovat, tak snad si to nepokazí. Uvidíme, co bude dál.

Komiksový časopis Ultimate Spider-Man a spol. doporučuji milovníkům superhrdinských komiksů, kterým nevadí čtení na pokračování. Myslím, že u ultimátních hrdinů Bendisova nebo Millarova kalibru se čekání na další číslo rozhodně vyplatí.

Komiks Ultimate Spider-Man a spol. 7 a Ultimate Spider-Man a spol. 8 vydalo nakladatelství Crew

il

il

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení