Komiksy

Komiksy: Plačící andělé z Monsu – Doctor Who: Plačící andělé z Monsu

1 1 1 1 1 (2 hlasů)
5

Nakladatelství Crew pokračuje ve vydávání komiksů Doctora Who. Tentokrát přišla řada na velmi populárního desátého Doktora, který má tvář herce Davida Tennanta. Komiksová kniha nese název prvního ze dvou příběhů, Plačící andělé z Monsu, a je druhou knihou z Crew s desátým Doktorem. Autorem scénáře je Robbie Morrison, který napsal scénář k již vydanému komiksu s jedenáctým Doktorem.

  

placici-andele-z-monsuPlačící andělé jsou smrtelně nebezpečné sochy, které se představily i v seriálu, kde se s nimi potýkal právě Doktor číslo deset. Tyto sochy jsou nehybné, když se na ně díváte, když ale mrknete, pohybují se neskutečně rychle a stejně tak rychle vás zbaví života. Nezabijí vás, jen vás připraví o budoucnost, vaše tělo se posune do libovolného místa v minulosti a návrat není možný. A takové sochy se objevily na jednom z bojišť první světové války. Kromě vražedných soch se objevil i Doktor a jeho společnice Gabriella. Gabriella se čtenářům představila už v předešlém komiksu, kdy Doktorovi pomohla zachránit New York a on ji za to vzal na jednu cestu TARDIS. Dobrodružstvím ve vesmírné galerii ale jejich přátelství neskončilo, a tak se vydali do minulosti prozkoumat mizení vojáků v Monsu. Kromě boje s plačícími anděly se pozornosti dostává i vedlejším postavám a jejich osudu poté, co je andělé přenesou do minulosti. Vše je logicky vysvětleno, a tak ani nevadí mírný sentiment, který se v těchto odbočkách vyskytuje. Zneklidňující poslední strip příběhu je už jen poslední detail do výborného příběhu.

 

Druhý příběh je kraťoučký a jmenuje se Echo. Doktor s Gabby se vracejí do New Yorku, Gabriella chce po hrůzách války vidět své blízké a pak s Doktorem vyrazit na další výpravu. Ale chce totéž i Doktor? Než to Gabby zjistí, objeví se podivní mimozemšťané způsobující ohavný hluk. A Doktor je musí zastavit. 

 

V obou příbězích se vyskytují hlášky korespondující s humorem desátého televizního Doktora. Jeho potřeštěné chování, sebevědomé chvástání, které vzápětí shodí přiznáním vlastního nedostatku, a užvaněnost z komiksového Doktora doslova tryskají. S kresbou je to horší. Na prvním příběhu se na výtvarné stránce podíleli dva kreslíři – Daniel Indro a Eleonora Carliniová. Zákopy v jejich podání jsou opravdu nepříjemné místo k životu, plačící andělé jsou děsiví a válka hektická a krvavá. Doktorova podoba je vystižena celkem dobře, snad jen rysy v obličeji nejsou úplně dotažené. Druhý příběh ilustrovala Carliniová sama a obličej Doktora je velmi vzdálen jeho lidskému předobrazu. I Gabby má jiné rysy v obličeji, než v předchozím příběhu. 

 

I přes drobné výhrady je komiks Plačící andělé z Monsu velmi dobrý. Zvlášť první příběh je propracovaný, emocionální i vtipný a plný akce. Využití monster známých ze seriálu je skvělý tah. Noví mimozemšťané ve druhém příběhu neměli moc prostoru ukázat, co v nich vězí, ale čtenáři si alespoň užijí jejich neobvyklý tvar. 

 

Tato komiksová série se nakladatelství Crew povedla. 


 

Doctor Who: Plačící andělé z Monsu
Autor Plačící andělé z Monsu
Překlad Jiří Pavlovský
Ilustrace Daniel Indro,Eleonora Carliniová
Nakladatelství Crew
Místo vydání Praha
Rok vydání 2019
Vydání 1.
Počet stran 128
ISBN/EAN 978-80-7449-662-2
Ediční řada Desátý Dr. Who

Do nakladatelstvíPorovnat ceny

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení