Recenze: Odborná literatura

Nový rádce, který vám pomůže vytvořit na zahradě vlastní jezírko

1 1 1 1 1 (1 hlas)
jezirko

V poslední době zažívají velký boom zahradní jezírka. Ať už jsou to jezírka malá, spíše dekorativní, větší – doplněná můstky a plná krásně barevných koi kaprů, anebo nová moderní jezírka koupací, jež postupně nahrazují roli rodinných bazénů. Pokud o nějakém jezírku uvažujete i vy a nevíte, jak na to, stane se vám důležitým rádcem novinka z Knižního klubu – Jezírka krok za krokem.


jezirkoKnižní klub pro své čtenáře nevydává jen beletrii. Věnuje se také vydávání odborné a hobby literatury s širokým zaměřením. Novinka autorů Petera Hagena a Martina Haberera se věnuje velmi oblíbenému zahradnímu doplňku – jezírkům. Trpělivě vedou uživatele této hobbyknihy – jak už její název napovídá – „krok za krokem“ k vytvoření vlastní pýchy své zahrady.

Kniha je rozdělena na tři části. První se věnuje samotné stavbě jezírka a seznamuje čtenáře s jednotlivými druhy. Druhá část učí, jak správně o nové jezírko pečovat, aby v něm rostliny i ryby sílily a zvyšovaly tak dekorativní efekt. Poslední část se věnuje vodním rostlinám, které jsou pro využití v zahradních jezírkách nejvhodnější.

Kniha je vhodná jak pro majitele již existujících jezírek, kterým vhodně poradí, jak o jezírko pečovat a zlepšovat v něm rostliny nebo kvalitu vody, tak pro úplné nováčky. Vysvětluje potřebné materiály i jejich vhodnost v jednotlivých terénech, radí, kdy je vhodné využít fólii a jaké peripetie může přinést tvorba jezírka z plastové formy. Všechny texty jsou vhodně doplňovány nákresy a fotografiemi, které mají ještě své vlastní vysvětlivky. Je tak možné si spoustu procesů prohlédnout a lépe si tak představit úkony potřebné k praxi.

Kniha čerpá také z většího množství již vydané literatury podobné tématiky. Pokud by tak čtenář měl pocit, že si své znalosti získané z knihy ještě potřebuje doplnit, má k dispozici přehled použité literatury i zdroje vyobrazení. Snadnější práci s knihou pak umožňuje Rejstřík odborných výrazů a Rejstřík jmen rostlin.

Knihu Jezírka krok za krokem vydalo nakladatelství Knižní klub

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení