Recenze: Odborná literatura

Steven D. Farmer: Poselství zvířecích průvodců

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
il

Zajímavými inspiračními kartami a ještě zajímavější publikací je Poselství zvířecích průvodců. Autorem je muž, který je považován za šamana, ale zároveň je také psychoterapeutem a je mimo jiné autorem i úspěšného titulu s názvem Síla zvířat. Tato kniha je také o tom, jakou duchovní sílu pro nás může mít symbolika zvířat.


knihaPro nás je asi nejpochopitelnější jiný název „totemová zvířata“. Zvířata, která jsou uctívaná pro nějakou svoji typickou vlastnost, kterou lze rozvést v duchovním významu a vzít si z něj příklad, požádat jej o ochranu, o vedení nebo uzdravení.

Úcta k moudrosti našich předků je prodchnuta každým slovem autora a celá knížka je vlastně věnována „Našim předkům“.

Pro toho, kdo se rád zabývá kartami, nejen inspiračními, jako jsou tyto, ale i tarotovými, bude knížka zajímavá, protože autor se tu zamýšlí nad výklady pro sebe samé či pro jiné, nad jednotlivými způsoby výkladů a také nad tím, co dělat, když se nám zdá výklad nejasný. Pravdou je, že toto se mi stávalo, protože to nejsou karty na vykládání malinko „konzumně“ a rozhodně nejsou vhodné na jakoukoliv otázku. Ale faktem je, že když jim otázka padla, když si porozuměl tazatel i karty Poselství zvířecích průvodců, byl výsledek hladivý, jemný, a hlavně pravdivý.

Sama za sebe bych tyto karty doporučila pro samovykládání, pro takovou intimní práci sám na sobě, pro své vlastní ponoření se do dušičky a hledání skrytých pravd.

Ilustrace vytvořil Bee Sturgis a rozhodně to nejsou úplně typické ilustrace, dokonalé fotografie a věrné obrazy zvířat. Zachoval snivost. Někdy použil trochu zjednodušené pohledy, jindy celý  obrázek působí naopak tajemně a složitě. Neodkrývá nám celou pravdu o zvířeti, kterému karta patří. Nechává dost silné skuliny pro vlastní intuici a bádání.

ilA k tomu ostatně nabádá i autor knihy. Dostáváme k dispozici fakta, informace a návod, jak poznat duši každého zvířete, jak odhalit jeho slabé i silné stránky, jak pocítit, že právě to samé máme v sobě – a pokud si karty budeme vykládat, pak podle zákona přitažlivosti budeme držet v rukou právě to, s čím v tuto chvíli souzní naše duše.

Kniha je úžasná v tom (a karty také), že vás zaujmou i po hmatové stránce. Rýžkování obalu i karet z nich činí něco, co budete rádi brát do rukou, protože… protože to vždycky svede k tomu si po rýžkách zaškrábat nehtem. Anebo… anebo tu knihu cítit v rukou jinak, než je zvykem, jako hladký papír.

Poselství zvířecích průvodců je vhodným čtením pro každého, koho zajímá hlouběji šamanismus a ještě o něm téměř nic neví. Jako uvedení do tématu – skvělé.

Autor je také moderátorem vlastního rozhlasového pořadu „Šamanská horká linka“ na rádiové stanici, kterou si můžete poslechnout na www.hayhouseradio.com (je ale v angličtině). Ale za otevření tyto stránky určitě stojí, protože nápad s duchovně laděným rádiem je úžasný a u nás zatím bohužel neuchopený.

Knihu s vykládacími kartami Poselství zvířecích průvodců vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE

 

il

 

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení