Recenze: Odborná literatura

Proč muži milují potvory? Zodpovězeno

1 1 1 1 1 (1 hlas)
il

Potvory? Kdo by se s nimi v životě nesetkal. Autorka knihy Proč muži milují potvory Sherry Argovová však použila tento výraz spíše jako nadsázku. Potvory jsou podle ní sebejisté ženy, a proto by se sympatickou potvorou měla stát každá. Ne všechny ženy ji dokázaly probudit, ale ve všech dřímá. A pokud ve vašich vztazích něco nefunguje, možná opravdu nadešel čas tuto knihu otevřít a začíst se.


knihaOna pro něj dělá první poslední, vaří večeři o třech chodech, nic si neplánuje, dokud jí nezavolá, ve všem ho chápe… A on si přesto najde jinou – potvoru, která ho komanduje, stará se jen o sebe, nic neumí a navíc není ani moc hezká!

V knize naleznete odpověď na otázku, která trápí už celé generace žen: Proč muži jednají s hodnými holkami jako s inventářem a vůbec si jich neváží? Proč ti nejlepší muži zobou z ruky potvorám? Vtipný a čtivý rádce bez servítek popisuje typické párové chování a ukazuje ženám, jak si s úsměvem, bez výčitek a nářku omotají kolem prstu muže svých snů a on udělá, co jim na očích vidí. Zkrátka a jednoduše chovejte se, jako byste byla výhra v loterii, a muž rád uvěří.

Autorka se zamýšlí nad budováním zdravým vztahů a učí čtenářky pohlížet na vztahy jinak a tím jim může pomoci rozluštit, proč se jim zatím v milostných vztazích a nejen těch nedaří tak, jak by si představovali. Proto je kniha užitečná. Být potvorou totiž neznamená být mrchou, ale ženou, která si je vědoma vlastní hodnoty a není závislá na svém partnerovi.

Potvora je sebevědomá žena, která ví, co je pro ni v životě důležité. Nechce být partnerovou ozdobou ani rohožkou na boty. Potvora občas muže pozlobí, jindy ocení a nezdráhá se v něm znovu a znovu probouzet lovecké instinkty. Je totiž svá, a proto úžasná. A partner ji za to odměňuje svou pozornosti. A to je jedině dobře.

Proč muži milují potvory sice nezaručí, že se váš život navždy změní, ale může vás naučit chovat se s větší hrdostí a důstojností. Určitě máte ve svém okolí kamarádku, která by pro svého partnera udělala první i poslední, a on s ní zachází jako s hadrem na podlahu. Opravdu to má zapotřebí? Jak může svůj vztah zlepšit, vrátit do něj jiskru či se snáze rozhodnout pro jiný? I o tom je tato kniha.

Tato příručka o vztazích a vlastní hrdosti se čte lehce, je humorná i poučná. Oproti jiným rádcům na podobné téma je radikálnější, ale o to zábavnější. Líčí řadu situaci, díky níž se každá žena může naučit projevovat více jako sympatická potvora. Po přečtení této knihy se mohou čtenářky cítit lépe, tak proč toho nevyužít? Přinejmenším se báječně pobavíte a budete mít téma na sedánek s kamarádkou stejně jako já. A že jsme se u rozebírání rad a uvědomování si jejich pravdivosti pořádně nasmály.

Ukázka z knihy:   

Jiná kamarádka, Kelly, klofla mužského, po němž toužil zástup vdavekchtivých žen. Podařilo se jí to tak, že si hned na začátku vymezila zcela jasné a nedotknutelné hranice. Klíčové slovo znělo – rezervovanost. Daný muž byl velmi přitažlivý, ženy se o něj div nepraly, byl úspěšný i v práci, měl neobyčejně silnou auru. Kelly poprvé spatřil v rychlém občerstvení, kde byl na obědě. Byl zvyklý, že se za ním ženy otáčejí; věděl, že je pro ně pan Někdo. Byl notně sebevědomý, výjimky nepřipouštěl.
A přece jedna výjimka přišla. Kelly. Usiloval o její pozornost ze všech sil, ale ona se stále tvářila nedostupně a hlavně o něj nejevila zájem. Snažil se a snažil, ovšem ona v klidu ujídala sendvič a nevšímala si ho. Věděla, že ji pozoruje a chce s ní navázat kontakt, ale dělala, že ho nevidí. Pak se v občerstvení potkali v úterý. A ve středu. A ve čtvrtek. Nakonec sebral odvahu a pozval ji na rande. Kelly se zamyslela a odpověděla mu: Neznám vás, romantika mi ve vztahu k vám moc nejde, tak co kdybychom zkusili kamarádství a uvidíme?“
Byl tak zvyklý na to, že ho ženy bez ustání obletují, že si na nějaké námluvy nejdřív asi ani nevzpomněl. Jenže Kelly se nedala. Prezentovala se mu jako pořádně velká výzva, dala mu najevo, že ona jen tak k mání není a nebude. Trvala si na svém a kromě jiného i na své hodnotě. To byl klíč k úspěchu.
(ARGOVOVÁ, Sherry. Proč muži milují potvory. Praha: Motto, 2013. s. 48.)

Knihu Proč muži milují potvory vydalo nakladatelství Motto

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení