Recenze: Odborná literatura

Recenze: Adam Štrunc, Pavel Štrunc – Podnikání z lavice

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
5

Jsi mladý a chceš podnikat? Pročítáš spoustu knížek, snažíš se přijít na ten nejlepší koncept, ale vše ti připadá složité, dlouhé a úmorné? Tak mrkni na krátkou a užitečnou příručku Podnikání z lavice sourozenců Adama a Pavla Štruncových a pusť se do toho! Klidně i skoro bez peněz.

  

Máš v sobě zápal? Chceš udělat něco dobrého pro svět i pro svou kapsu? Baví tě nejrůznější projekty? Chceš podnikat a nevíš, jak rozjet svůj první projekt? Nevadí. Příručka Podnikání z lavice ti poradí. Napsali ji sami mladí podnikatelé, které baví pracovat i předávat své zkušenosti dál.

 

Kniha se soustředí na celý proces vymyšlení podnikatelského nápadu, vytvoření reklamy, získávání potenciálních zákazníků až po jeho prodej. Začátky podnikání ilustruje na tvorbě produktu (batohu ze dřeva) i nabízení služby (výživového poradenství pro studenty). Všechny postupné kroky jsou tak ukázané na reálných příkladech.

 

Dále autoři stručně představují i různé užitečné nástroje, odkazy a zdroje, které mohou pomoci mladým podnikatelům při prvních krůčcích světem byznysu. Kniha je tak určena všem, kteří chtějí začít s podnikáním, ale ještě nemají ten pravý nápad nebo nevědí, jak svůj nápad správně „nakopnout.“

 

Styl psaní je stručný, výstižný a osobitý. Barevnost a zdůraznění podporuje zapamatování i přehlednost textu. Autoři také doplňují své postřehy o zajímavé podnikatelské příběhy z českého prostředí. Vizuál knihy podpořený oranžovou barvou dává pocit nadšení, odvahy a optimizmu. A to se rozhodně hodí do začátku podnikání.

 

V útlé publikaci Podnikání z lavice se tak zájemci dozví, jak jednoduše rozjet svůj první projekt. Pozor ale, není to kniha o zakládání start-upu. Je to průvodce prvními kroky podnikání, díky kterému si každý může ověřit, zda je jeho produkt či služba životaschopný. Díky knížce čtenář navíc pochopí, že omyly a problémy jsou součástí procesu podnikání, a ne nepřekonatelná překážka, natožpak konec světa. 

 

Autorům Adamovi a Pavlovi Štruncovým se určitě podařilo předat zápal a nadšení pro podnikání. Dělí se se čtenáři i o své neúspěšné kroky a pomáhají jim na cestě za úspěchem. Například informují, jak nastavit cenu produktu a službě nebo jak rozjet propagaci takřka bez peněz. Díky tomu máte hned chuť začít podnikat. Může to být při škole, nebo i jako bokovka při práci.

 

Jak třeba přijít s nápadem na podnikání? Stačí se jen rozhlédnout okolo. Uspělo něco v zahraničí, co v Česku na trhu ještě nemáme? Je něco, co tě štve? Víš o něčem, na co si hodně lidí stěžuje? Je něco, co ti na trhu chybí a chybí to nejenom tobě? Co chceš změnit a nechápeš, že už to někdo dávno neudělal? To jsou všechno otázky, které mohou být vstupenkou do říše podnikatelů.

 

Celkově hodnotím knihu Podnikání z lavice jako dílo prospěšné, aktivizující, výstižné a inspirující. Útlé, přesto plné faktů a dostačujících informací k rozjezdu prvních podnikatelských nápadů. Všimla jsem si jen drobného překlepu na straně 55, díky kterému mě odkaz zavedl na neexistující webovou stránku. Každopádně je to maličkost. Kniha je velmi užitečná a je vidět, že si na ní autoři dali záležet.

 

 

Název: Podnikání z lavice

Originální název:/

Edice:/

Autor: Adam Štrunc, Pavel Štrunc

Překlad: /

Nakladatelství: BizBooks

Místo vydání: Brno

Rok vydání: 2020

Vydání: 1.

Počet stran: 96

ISBN: 978-80-265-0938-7

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení