Recenze: Knihy pro děti a mládež

Deníček – nápadníček pro fanynky Monster high

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
detail

Nedávno vyšel v CooBoo Krutopřísnej deníček, který se nedá popsat jinak než použitým nadpisem. Připomíná šest dívčích hrdinek série Monster high a u každé z nich je nějaký jednoduchý návod, podle kterého popisovaný výrobek dokáže vytvořit opravdu každý.

Jako první se čtenářky setkají s Frankei Steinovou. Na první stránce oddílu, který je jí věnován, o ní najde nejdůležitější informace – jaká je její přezdívka, nejčastější hláška, oblíbený a neoblíbený předmět, jak vypadá její pokojíček, které doplňky má vždy u sebe a která je její nejoblíbenější barva. Na závěr nechybí bonusová otázka, kterou dokáží zodpovědět jen ty čtenářky, které pozorně pročetly všechny díly Monster high, nebo je mají po ruce.

knihaNa dalších stránkách oddílů jsou pak nejrůznější tipy na party, hry a módní návrhy podle právě zmíněné hrdinky Monster high. Na konci každého oddílu čtenářka najde několik volných listů, na které si může psát vlastní poznámky.

Druhá část se věnuje lidské hrdince Monster high Melody Carverové a její sestře Candace. Melody svým způsobem do SOV party nepatří a tomu odpovídá i řešení její části knihy. Je zaměřena především na výtvarku a hudbu, ale zároveň ukazuje, jak někoho přesvědčit, aby podpořil to, po čem člověk touží.

Následuje do oranžova laděný oddíl Cleo Nilské. Tentokrát jde především o módu a krásu, čtenářky mohou navrhovat vlastní šperky, dozvědí se o jednoduché a rychlé pleťové masce nebo se mohou zkusit podepsat hieroglyfy.

Další oddíl je věnován kutilce Clawdeen Wolfové. Proč si podle jejích rad nevyrobit originální rámeček na fotky? Materiál je tentokrát trochu dražší než v předchozích návrzích, ale obdarovaného opravdu potěší.

V následující části se čtenářky setkají s upírkou Draculaurou. Tady se dozvědí něco o zdravé výživě a vegetariánství nebo získají recept na dortíky. Ve stejném oddíle je navíc možné najít návod, jak se rychle namalovat, aniž by bylo potřeba použít zrcátko. To se hodí zejména na cestu, případně když člověk spěchá.

Poslední část se věnuje asi nejméně známé postavě ze série Monster high – Lagooně Blue. Oddíl se zabývá především ekologií a ochranou životního prostředí. Na stránkách proto čtenářky najdou několik odkazů, kde se o ochraně přírody mohou dozvědět víc, a dokonce si samy mohou napsat několik poznámek, co budou dělat pro to, aby se životní prostředí zbytečně neničilo.

Aby se v Krutopřísném deníčku dalo snadněji hledat, každá z hrdinek Monster high má přidělenu vlastní barvu. Podobně je ve všech oddílech zachováno členění, takže každý ví, na kterých stránkách se dají najít nápady na dárky, nebo kde se schovávají módní trendy.

Žádný z obrázků v knize není vybarven a na stránkách je dost místa, kam si čtenářky mohou nakreslit vlastní nápady a návrhy. Originalitě se tedy meze nekladou.

Knihu Krutopřísnej deníček vydalo nakladatelství CooBoo

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení