Recenze: Knihy pro dospělé

Esther a Jerry Hicks: Sára: Kniha první

1 1 1 1 1 (14 hlasů)
sova

Existuje prý nejmocnější zákon vesmíru. Zákon přitažlivosti – podobné přitahuje podobné. Naučte se přemýšlet tak, abyste byli schopni na jemné úrovni ovlivnit svůj život. Děti prý tuto vlastnost mají a vlivem výchovy a tlakem společnosti jí ztrácí. Desetiletá Sára tuto ztrátu nese velmi těžce a pluje v černotě svým dětským životem. Než potká Šalamouna, bílou, nadpozemskou sovu - svého duchovního průvodce. Šalamoun jí vrátí nejen radost z běžného života, ale také víru v to, že její život bude mít i v budoucnosti smysl. Protože sama je tvůrkyní svého života.



knihaA v neposlední řadě jí bílá moudrá sova seznamuje s kontinuitou lidského bytí a různými formami komunikace. Šalamoun se stává její blízkou duší a vzniká mezi nimi křehké, leč nesmírně pevné přátelství.

Ukázka z knihy:

„Šalamoune, ty jsi učitel?“
Ano, to jsem, Sáro.
„Ty ale mluvíš o věcech, o kterých mluví opravdoví učitelé – promiň – jiní učitelé. Chci říct, že mluvíš o tom, co mě zajímá. Mluvíš k věci.
Víš, Sáro, já vlastně mluvím jen o tom, o čem mluvíš ty. Jen tehdy, když se mě na něco zeptáš, bude mít pro tebe moje odpověď nějakou hodnotu. Všechny ty odpovědi předkládané, aniž by se na ně někdo ptal, jsou pro každého jen ztrátou času. To nebaví studenty, ani učitele.
Sára se nad tím, co Šalamoun řekl, zamyslela a uvědomila si,  že pokud se ho neptá, Šalamoun málokdy promluví.

Relaxační čtení pro čtenáře, posluchače i předčítajícího…

Je to velmi příjemné čtení už jen z toho důvodu, že se tu – kupodivu – příjemně často objevují vzájemná oslovení „Sáro, Šalamoune“  a ta všechna „s“ a „š“ jsou v tom relaxačním textu neskutečně příjemná.  Ač jinde by třeba rušila a tahala za uši, tady se vyloženě těšíte, až si přečtete „Sáro… Šalamoune“…

Slova moudré sovy jsou vždy kurzívou, takže letmým pohledem do přiměřeně dlouhých  kapitol zjistíte, kolik moudrosti se na Vás chystá. Není to jen o moudrosti teoretické, ale Sára si zkouší  Šalamounova slova i v praxi a zjistíme společně s ní, že to není vždy jednoduché. Že síla reality je neskutečně tvrdá a krutá.

Jak se srovnat s nepravostmi světa, jak se srovnat se smrtí?

Obstojí i tehdy pevnost přátelství Sáry a Šalamouna? Bude pokračovat, když tedy má být „věčné?“ Asi už tušíte odpověď a já vám jí tady nedám, budete si ji muset přečíst. Prozrazením bych vás totiž ochudila o jeden z nejúžasnějších a nejsilnějších momentů knihy.

Ilustrace Petra Vyorala dávají dílu nový rozměr

Česká verze této knihy má jednu zvláštnost, za kterou lze nakladatelství pouze a jen poděkovat. Vyměnili originální ilustrace za zcela jiné. Oslovili Petra Vyorala, který se mimo jiné zabývá i 3D animacemi a tak ne náhodou na Vás bílý Šalamoun bude působit jako by měl každou chvíli vylétnout z knihy.

A Sára má nádherné vlasy…
A všude je nádherný bílý sníh, který dotváří sváteční, něžnou a čistou atmosféru…
A  část obrázků v náznacích vám dá procítit dosud nepoznané emoce – v kombinaci s textem je to úžasné spojení…
a…
… mohla bych pokračovat. Tato kniha je určitě tím, co slibuje anotace na zadní straně…

… Je to návod, jak získat radost a štěstí, které jsou naším vrozeným právem. Budete se Sárou sdílet její vzlety i propady na cestě k většímu naplnění a uvědomíte si, že takové dítě je v každém z nás. Kdybyste si měli v životě koupit jen jednu knihu, ať je to právě tato (je pro všechny věkové kategorie). Nebudete litovat!

Společně se Sárou totiž najdete sebe sama. Nebo se o to alespoň pokusíte.

O autorech:

Esther (nar. 1948, Coalville, Utah) Hicksová je známa také svou rolí vypravěčky ve filmu Tajemství z pera autorky snad ještě u nás známější Rhody Byrne. Její díla jsou položena také vysvětlování zákona přitažlivosti.

Samotní Esther a Jerry Hicksovi jsou autory světoznámých bestsellerů Požádej a je ti dáno, Moc a síla přesného záměru, Úžasná síla emocí a Zákon přitažlivosti. Podle jejich knih můžete díky myšlenkám i zhubnout.

Jsou význačnými propagátory Abraham-Hicksova učení o přijímání naší přirozené pohody. Vedle seminářů, které pořádají každý rok ve více než 60 městech, vydali manželé Hicksovi přes 700 knih, kazet, CD, videí, DVD i motivačních karet. Jejich knihy byly přeloženy do bezpočtu jazyků a nacházejí si stále nové a nové čtenáře. Více informací a jejich kompletní bibliografii najdete na www.abraham-hicks.com. Vřele doporučuju, je tam ke shlédnutí také originální obrázek Sáry: Knihy první a porovnání je to nadmíru zajímavé.

Knihu Sára vydalo nakladatelství Synergie

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení