Recenze: Knihy pro dospělé

Vstupte do tvořivé dílny

1 1 1 1 1 (2 hlasů)
slunce

Jste vyznavači tvůrčí činnosti? Hledáte stále nové nápady a inspirace? Pak je kniha Originální tvoření pro malé i velké stvoření - Vtipné, hravé, zábavné a nápadité inspirace od Lucie Dvořákové určena právě pro vás. Vydalo ji nakladatelství CPress ve společnosti Albatros Media a. s.

 

knihaTato publikace navazuje na pokračování úspěšného titulu Originální výtvarné nápady pro děti i rodiče. Naučíte se další výtvarné techniky, budete opět pracovat s přírodními a běžně dostupnými materiály a hlavně zapojíte svou fantazii při výrobě nápaditých projektů.

Všechny postupy jsou srozumitelně vysvětleny a doprovázeny bohatou fotografickou přílohou. K výrobě jedinečného kousku není potřeba přehnané množství drahých materiálů, protože využít se dá cokoliv, co najdete doma, přičemž jste už ani nečekali, že se to bude někdy hodit.

V knize naleznete výrobky, které zvládnou jednoduše i vaše děti. Některé kousky jsou složitější, na nich svým ratolestem můžete pomoci. Nic nepotěší více než vzájemná spolupráce. Pokuste se krásu hledat v maličkostech a objevovat kouzlo obyčejných věcí. Některé výrobky můžete s trochou fantazie pozměnit k obrazu svému tak, aby se vám líbily. Dospělí se tak přenesou zpátky do dětského světa. A co je hezčí než strávit společné chvíle s dětmi nad něčím užitečným? Nadšené dětské oči a úsměv na rtech vám budou tou největší odměnou.

Na začátku knihy je uveden materiál, se kterým autorka pracovala. Naleznete zde věci, které máte jistě doma i vy. Z mnoha jmenujme kupříkladu alobal, kovové vaničky od paštik, krabice od bonboniéry, obaly od čokoládových penízků, plastové lahve, silonky, ponožky, seno, stará CD, pecky od meruněk a další věci. Z mnohých výrobků jmenujme například medvídka a králíčka z ponožek, čmeláka a kytičku, čarovnou rybičku, malovaný kapsář a polštářek, složky ze staré knihy a záložku, rámeček se strukturou. Vyrobit můžete i jedinečné dárečky: cinkací sluníčko z alobalu, košík plný tajemství či látkový pytlíček se slonem. Vytvořit lze i poutavé dekorace.

V knize naleznete šablony v originální velikosti, tipy a triky pro snadnější tvoření, názorné barevné fotografie a podrobný postup tvorby krok za krokem.

Kniha je určena všem hravým dětem a jejich rodičům. Autorka ji věnovala všem, kteří rádi objevují svět obyčejných věcí a pokouší se v nich hledat skrytou krásu. Dále ji věnovala svým dvojčatům Radečkovi a Vojtíškovi, kterým děkuje za neskutečné množství inspirace, které se jí jejich prostřednictvím dostává, stejně jako možnost a schopnost stát se v jejich blízkosti opět dítětem.

Lucie Dvořáková je rovněž autorkou úspěšných titulů Ze starých nové - originální proměny, Originální výtvarné nápady pro děti i rodiče a Originální věnce a přírodní dekorace. Poslední zmíněná publikace je vytvořena a navržena podobně jako kniha Originální tvoření pro malá i velká stvoření. Rozdíl je však v tom, že v druhé publikaci naleznete především návody na čtyřicet jedinečných věnců a přírodních dekorací. Obě knihy jsou si podobné tím, že za materiál moc neutratíte. Většinu potřeb naleznete doma, nebo si je přinesete z procházky. Hlavní je mít chuť něco pěkného vyrobit, vytvořit a vyzdobit si tak svůj domov.

DVOŘÁKOVÁ, Lucie. Originální tvoření pro malá i velká stvoření: [vtipné, hravé, zábavné a nápadité inspirace]. 1. vyd. V Brně: CPress, 2013, 104 s. Dětská dílna (CPress). ISBN 978-80-264-0199-5. 

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení