Recenze: Knihy pro dospělé

Recenze: Lucy Hollidayová – Noc s Marilyn Monroe

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
5

Poté, co se Libby Lomaxová smířila s tím, že se na její pohovce objevila slavná herečka Audrey Hepburnová, se snaží vyrovnat s faktem, že tentokrát se v jejím bytě objevila další slavná herečka, Marilyn Monroe. Stejně jako Audrey se i Marilyn se snaží svým vlastním způsobem hlavní hrdince Libby pomoct být ve svém životě o něco šťastnější a v profesním životě úspěšnější. Druhý díl série autorky Lucy Hollidayové Noc s Marilyn Monroe je stejně zábavný jako ten první.

 

Z neúspěšné herečky se Libby Lomaxová stala úspěšnou podnikatelkou, která se živí prodejem svých vlastnoručně vyrobených šperků. Její kolekce jsou inspirovány Hollywoodem a jsou oblíbené i mezi několika slavnými osobnostmi. I když je její kariéra velice úspěšná, není Libby příliš šťastná, protože její osobní život za moc nestojí. Její slavný partner Dillon ji nechal ve štychu ve chvíli, kdy se na společné dovolené raději muchloval s norskou modelkou, než aby byl se svou přítelkyní, když se blížil hurikán. Libby se ocitla sama v neznámém prostředí bez prostředků i svého vlastního pasu.

Libby se tedy nakonec musí dostat domů sama, dokáže to s pomocí svých nejlepších přátel, kteří jsou jí okamžitě k dispozici, a i když si to Libby neuvědomuje, stojí za ní, i když ona sama na ně pro své problémy nemá čas.

Jednoho dne se na jejím gauči zjeví Marilyn Monroe, která jí chce za každou cenu pomoci s jejím profesním i osobním životem. Libby si sice není jistá, zda by měla poslouchat zrovna herečku, se kterou to dopadne tak špatně, ale nakonec podlehne jejímu vlivu a začnou se dít zázraky. Ve chvíli, kdy už si Libby myslí, že má svůj život pod kontrolou, dostane se její mladší sestra do protialkoholní léčebny, kde je shodou náhod hospitalizován i Dillon. Ten, jak se zdá, je rozhodnutý dát si svůj život do pořádku a jeden z cílů, který si při léčbě vytyčil, je dostat Libby zpátky, ať to bude stát cokoliv. LIbby je sice nadšená, že o ni bojuje, ale zároveň už si s tímto mužem prožila tolik zlého, že nevěří jeho zázračné proměně v hodného chlapce, který chce být věrný jedné ženě a vzdát se veškerého alkoholu.

Libby je hrdinka podle mého gusta. Není to dokonalá postava, je to naopak smolařka, která se dostává do humorných až trapných situací a často si neví rady se svým životem. Je to žena sympatická a myslím si, že mnoho čtenářek se v ní najde i díky tomu, že není dokonalá a ani se dokonalou nesnaží být. Jejím skromným přáním je si najít hodného chlapa, který ji bude mít rád pro ni samou, ne proto, jak vypadá nebo jak je úspěšná. Je to zkrátka obyčejná žena, která touží po lásce a spokojeném manželství. Zároveň v sobě živí sen o svých špercích a doufá, že se budou těšit ještě větší oblibě a ona si otevře svou vlastní malou prodejnu.

Čtenář se i v druhém díle setkává se starými známými postavami, které se objevily v prvním díle. Jelikož je čtenář zná, možná bude tušit, jak se v některých chvílích zachovají. Nově příchozí pak děj oživí.

Noc s Marilyn Monroe je knihou oddechovou, která sice čtenáři nepřinese do života žádné moudro, ale zajisté ho pobaví a dopřeje mu chvilku pohody a klidu, kterou si v dnešní uspěchané době určitě zaslouží.

Autor: Lucy Hollidayová
Název: Noc s Marilyn Monroe
Překlad: Lucie Mikolajková
Nakladatelství: Ikar
Místo vydání: Praha
Rok vydání: 2017
Vydání: 1.
Počet stran: 360
ISBN 978-80-249-3409-9

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení