Recenze: Knihy pro dospělé

Recenze: Kat French – Láska po řecku

1 1 1 1 1 (1 hlas)
5

Román Láska po řecku od zkušené britské autorky Kat French dokáže skvěle navodit prázdninovou pohodu vonící po slané vodě, slunci a písku. Čtenáře přenese na řecký ostrov Skelidos, který je okouzlí svou atmosférou stejně jako tři hlavní hrdinky. Angličanky potřebující únik od soukromých i pracovních problémů koupí v euforii starobylou vilu a začnou v ní podnikat. Netuší, že k ní patří i zatvrzelý osel a tajná palírna ginu…

  

laska-po-reckuHlavními hrdinkami této letní dobrodružné romantiky jsou tři nejlepší kamarádky – Winnie, Stella a French. Všem třem je přes třicet a za svůj život, kromě hezkého, prožily i tvrdé prohry. Potřebují se z nich oklepat a začít znovu, a tak si naplánují dovolenou na malém řeckém ostrůvku. Nečekají, že je majitel vily, kde se ubytují, přesvědčí k její koupi. 

 

Tři anglické kamarádky vyráží do Řecka znovu, tentokrát jako majitelky krásné vily Valentiny, aby se jí ujaly a začaly psát své životy znova a lépe. Čeká je tam osel odmítající se vrátit domů od souseda, tajná palírna ginu, se kterou jsou samé problémy, a také láska. 

 

Láska po řecku je romantický příběh, který se mi zdál zpočátku prvoplánový. Očekávala jsem inteligentní vyprávění s kapkou tajemství, dobrodružství a lásky, tak jako tomu bylo v první „srdcovce“, kterou jsem četla – Láska z deníku. Tato však byla jiná. Už jen tím, že čtenář postupně sleduje hned tři hlavní hrdinky. Bavily mě scény kolem tajné palírny ginu i lákání tvrdohlavého osla zpět domů. S napětím jsem sledovala, co se vyvine z charizmatického sexuchtivého Řeka Angela, a zcela správně jsem odhadla, jak to dopadne s Winnie a „jejím“ sousedem. 

 

Některé scény z této knihy byly doslova jako vystřižené z červené knihovny, ale nevadilo mi to. Snad jen první polibek na vyhlídce mi přišel až moc přestřelený a nereálný. Autorka však brzy prokázala, že má na víc. Že je schopna vytvořit příběh nejen plný lásky, ale i silného přátelství, vzájemné pomoci a že do jednotlivých pasáží dokáže dostat i emoce, což je pro mě důležité. 

 

Od knihy Láska po řecku nečekejte žádné náročné čtení. Je to zkrátka oddechovka na dovolenou, ideálně letní a někde u moře. Já jsem se na řecký ostrov dokonale přenesla i ve vlastní ložnici v jižních Čechách, neboť atmosféru dokázala Kat French vykreslit opravdu skvěle. 


Láska po řecku
Autor Kat French
Překlad Světlana Pavlíková
Nakladatelství Motto
Místo vydání Praha
Rok vydání 2019
Vydání 1.
Počet stran 344
ISBN/EAN 978-80-267-1521-4
Ediční řada Srdcovky

Do nakladatelstvíPorovnat ceny

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení