Soutěže

Literárně-výtvarná soutěž KOMIKS NÁS BAVÍ!

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
rosteme

LITERÁRNĚ-VÝTVARNÁ SOUTĚŽ v rámci kampaně na podporu četby knih Rosteme s knihou pro autorské dvojice KOMIKS NÁS BAVÍ!



Zadání: domluvte se se svým spolužákem / kamarádem a vytvořte autorskou dvojici, napište a výtvarně ztvárněte komiksový příběh. Téma příběhu je volné a záleží na vaší kreativitě, maximální délka příběhu je 30 políček, výtvarné řešení a formát políček je na vašem uvážení. Výherci se mohou těšit na slavnostní vyhlášení a na zajímavé ceny.
Soutěž je vyhlašována ve třech věkových kategoriích:
1)    první stupeň ZŠ
2)    druhý stupeň ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií
3)    střední školy

Maximální délka příspěvku je 30 políček
Příspěvky, které neodpovídají zadání, budou vyřazeny.

 


Uzávěrka soutěže: 31. 3. 2012
Došlé příspěvky vyhodnotí odborná porota a prvních deset autorů prací v každé kategorii bude pozváno na slavnostní vyhlášení výsledků soutěže, které proběhne v pátek 18. května od 11.00 hodin na mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy Praha 2012 (17. – 20. května).
Práce posílejte pouze poštou na adresu:  Svět knihy, s.r.o., Fügnerovo nám. 3, 120 00 Praha 2 (na obálku napište heslo: RK12). Nezapomeňte na každý příspěvek uvést věkovou kategorii, jméno, adresu, (příp. třídu a adresu školy), e-mail a telefon. V případě úspěchu vás budeme kontaktovat.
Doporučujeme žákům i učitelům webové stránky www.rostemesknihou.cz, kde najdete spoustu nápadů a inspirace k četbě a především nový projekt Kniha – Závislost na celý život, kde své knižní hrdiny představují známé osobnosti i literární postavičky Lichožrouti.


Více na www.rostemesknihou.cz a www.svetknihy.cz
koordinátorka soutěže Barbora Vokounová: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., +420 721 234 642

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení